eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Több mint húsz kérdést kell megválaszolnia a kormánynak

A képviselők 24 kérdést intéznek a kormányhoz az Országgyűlés hétfői ülésén, amelyen a legtöbb esetben, tizenháromszor az emberi erőforrások miniszterének kell válaszolnia.

A parlament aktuális ülésének utolsó napja délelőtt 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a kérdések következnek egy órában.

A parlament honlapján elérhető információk alapján a fideszes Dunai Mónika arról beszél majd kérdésében, hogy az emberek kevesebbet költenek gyógyszerekre. A szocialista Bangóné Borbély Ildikó arra vár választ Balog Zoltántól, hogy a kabinet mit kíván tenni a kullancsok okozta fertőző betegségek megelőzéséért.

A jobbikos Farkas Gergely azzal a kérdéssel fordul majd a miniszterhez, hogy újra kívánja-e szabályozni a kormány a diákok érdekképviseleti rendszerét. Az LMP-s Szél Bernadett arról kérdezi Balog Zoltánt, hogy "megfizetett bölcsődei dolgozók nélkül üres ígéret marad-e a bölcsődeépítési program".

A kérdéseket követően az azonnali kérdések és válaszok órájával, majd napirend utáni felszólalásokkal ér végét az Országgyűlés ülése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×