INFORÁDIÓ
2023. február 2. csütörtök
Aida, Karolina

inforádió

belföld

hetilapszemle

Miért nőtt a házasodási kedv? - hetilapszemle

InfoRádió

Kiugróan nőtt a házasodási kedv tavaly, a Heti Válasz annak járt utána, hogy az újonnan bevezetett adókedvezmény ígérete, vagy más ösztönözte a párokat az esküvőre. A Figyelő Deutsch Tamás fideszes politikust kérdezte Kiss László lemondásáról és az úszószövetségről.

Kiss László az egyetlen elfogadható döntést hozta azzal, hogy lemondott – mondta a Figyelőnek Deutsch Tamás. A fideszes politikus úgy gondolja: Kiss László szakmai megítélése nem változott, az erkölcsi megítélését viszont alapvetően határozza meg a nyilvánosságra kerül nemi erőszak ügye. Nem foglalt állást azzal kapcsolatban, hogy a volt szövetségi kapitányt meg kell-e fosztani a kitüntetéseitől, szerinte „erre még aludni kell egyet”. A volt sportminiszter szerint joggal merül fel sokakban a gyanú, hogy az elmúlt időszakban kipattant ügyek valójában a szövetség vezetése, konkrétan Gyárfás Tamás ellen irányulnak.

A Heti Válasz annak járt utána, hogy hol és miért nőtt a házasságkötések száma az elmúlt évben. A KSH adataiból kiderül: országosan 18 százalékkal többen döntöttek az esküvő mellett, mint egy évvel korábban. Minden korosztályban nőtt a házasodási kedv, legnagyobb arányban a középiskolai vagy annál alacsonyabb végzettségűek körében. Hogy valóban a tavaly bevezetett adókedvezmény jelentett ösztönzést, vagy más az oka a kiugró értéknek, a cikk erre keresi a választ.

Kapcsolódó hang

Miért nőtt a házasodási kedv? - hetilapszemle
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018