eur:
393.02
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Miért nőtt a házasodási kedv? - hetilapszemle

Kiugróan nőtt a házasodási kedv tavaly, a Heti Válasz annak járt utána, hogy az újonnan bevezetett adókedvezmény ígérete, vagy más ösztönözte a párokat az esküvőre. A Figyelő Deutsch Tamás fideszes politikust kérdezte Kiss László lemondásáról és az úszószövetségről.

Kiss László az egyetlen elfogadható döntést hozta azzal, hogy lemondott – mondta a Figyelőnek Deutsch Tamás. A fideszes politikus úgy gondolja: Kiss László szakmai megítélése nem változott, az erkölcsi megítélését viszont alapvetően határozza meg a nyilvánosságra kerül nemi erőszak ügye. Nem foglalt állást azzal kapcsolatban, hogy a volt szövetségi kapitányt meg kell-e fosztani a kitüntetéseitől, szerinte „erre még aludni kell egyet”. A volt sportminiszter szerint joggal merül fel sokakban a gyanú, hogy az elmúlt időszakban kipattant ügyek valójában a szövetség vezetése, konkrétan Gyárfás Tamás ellen irányulnak.

A Heti Válasz annak járt utána, hogy hol és miért nőtt a házasságkötések száma az elmúlt évben. A KSH adataiból kiderül: országosan 18 százalékkal többen döntöttek az esküvő mellett, mint egy évvel korábban. Minden korosztályban nőtt a házasodási kedv, legnagyobb arányban a középiskolai vagy annál alacsonyabb végzettségűek körében. Hogy valóban a tavaly bevezetett adókedvezmény jelentett ösztönzést, vagy más az oka a kiugró értéknek, a cikk erre keresi a választ.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×