eur:
390.64
usd:
358.88
bux:
72940.89
2024. július 22. hétfő Magdolna

Zöldül a főváros

Már tart a tavaszi nagytakarítás a fővárosban. Több mint 77 ezer virágot ültettek ki a főkertészek Budapest tereire és a parkokban lévő fák állapotát is megvizsgálták. A napokban permetezik ezeket, és kezdődik a fű kaszálása is - mondta az InfoRádióban a Főkert osztályvezetője.

„Rövid ideig volt a tél kemény, ezért a közparkok rendbetétele korán, február végén elkezdődött, és március végére befejeztük a tavaszi nagytakarítást. Kiültettünk több mint 77 ezer darab kétnyári virágot, például a Margitszigeten, az Erzsébet-híd budai hídfőjénél a gellérthegyi vízesés elé, a Múzeumkertbe. A fákat folyamatosan figyeljük, vannak információink, hogy melyiket kell visszavágni, visszaépíteni a kora, állapota alapján. Amikor elindul a lombosodásuk, akkor újabb képet kapunk, melyik igényel beavatkozást” - mondta Kövér Edit.

A Főkert osztályvezetője kiemelte: „a budapesti fasorok általánosságban jó állapotban, a következő hetekben is ültetünk fákat, elsősorban a tavaly kivágott fákat pótoljuk. A kaszálás a következő feladatunk, hirtelen lett meleg, gondozzuk (gyommentesítés, öntözés, tápoldatozás) azokat a virágágyakat, amiket árvácskákkal ültettünk tele tavaly ősszel vagy most tavasszal. A termesztőtelepünkön már nevelik azt a közel 270 ezer darab egynyári virágpalántát, amivel május második hetétől leváltjuk a kétnyári árvácskákat. A fasorok védelme érdekében a tél végi lemosó permetezést, ami nagyon fontos a kártevő- és kórokozó-állomány gyérítésében, elvégeztük február végén.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×