eur:
389.3
usd:
362.53
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nyitnak a napozóteraszok - lapszemle

A Magyar Idők azt állítja, hogy a többletmunkával járó bérköltségek növekedése miatt megemelnék fogyasztói áraikat a láncok, ha vasárnaponként újra nyitva kell tartaniuk a nagyáruházaknak. A Magyar Nemzet szerint az ellenőrzések miatt 20 százalékkal javult a napi takarítás minősége a budapesti Bajcsy-Zsilinszky kórházban, és csökkent a fertőzések aránya is.

A Magyar Idők azt állítja, hogy a többletmunkával járó bérköltségek növekedése miatt megemelnék fogyasztói áraikat a láncok, ha vasárnaponként újra nyitva kell tartaniuk a nagyáruházaknak. A napilapnak Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete elnöke azt mondta, az újranyitással jelentős számban kellene pótolni az egyébként is hiányzó munkaerőt, illetve a jövedelmeket. Emellett vasárnapra 100 százalékos bérpótlék jár, amely éves szinten milliárdos nagyságrendű pluszköltséget jelentene a cégeknek, amelyet továbbháríthatnak a fogyasztókra.

A Magyar Nemzet szerint az ellenőrzések miatt 20 százalékkal javult a napi takarítás minősége a budapesti Bajcsy-Zsilinszky kórházban, és csökkent a fertőzések aránya is. Bodnár Attila, az intézmény főigazgatója egy rendezvényen azt mondta, a kórházban négy osztályon UV-lámpával ellenőrizték a takarítás minőségét, az adatokat megosztották a takarítókkal, majd folyamatosan figyelték a változásokat. Ezzel egy időben több beteg arról számolt be az újságnak, hogy a legtöbb kórházban sem fertőtlenítő, sem szappan, több helyen még vécépapír sincs.

A Népszabadság azt írja, hogy kedvezőbb besorolást kaphat a szélenergiából nyert áramnál és szabályozási szempontból zöldnek számíthat a hulladékégetőkben termelt energia. Emellett a támogatás az általános európai gyakorlattal szemben nem normatív lesz, és nem fedi le a zöldenergia-szektor teljes termelését sem.

A Népszabadság információi alapján a Testnevelési Egyetem rektora azt javasolja, egy év alatt szerezhessenek könnyített tudományos fokozatot a testedzők. A Magyar Rektori Konferencia megbízásából egy új, speciális sporttudományi doktori fokozatszerzési rendszer kialakításáról írt tervezetet Mocsai Lajos. A rektor ötlete a lap szerint lényegében az 1993 előtti időszakot hozná vissza.

A Magyar Nemzet értesülései szerint Sápi Attila, az év elején eltűnt zuglói MSZP-s önkormányzati képviselő korábbi politikai és üzleti kapcsolatait veszik górcső alá a nyomozók ezekben a hetekben, mert eddig eredménytelenül keresték a férfit, akinek az adatok szerint nem voltak haragosai. Sápit egy hónapja több bizottságból is visszahívták, de arról a helyi pártok sem tudnak, hogy eltűnésének bármi köze is lenne alig egyéves képviselői munkájához

A Magyar Időkből megtudhatják, hogy holnaptól több intézményben üzemelnek a napozóteraszok. A Gellért fürdő külső medencéjében már a jövő héten lehet lubickolni. A legtöbb strandon április végén kezdődik a szezon. Amíg a tömeg a vízben hűsöl vagy sportol, több milliárd forintból újulnak meg Budapest patinás fürdői.

A Napi.hu arról ír, úgy tűnik, a német politikai elit kész arra, hogy újra mentőövet dobjon a visszafizethetetlen adósságai miatt fuldokló Görögországnak. Ez óriási fordulat ahhoz képest, hogy tavaly nyáron még azt mérlegelték, kiszorítják az eurózónából a fizetésképtelen országot.

A Portfolioból megtudhatják: önvezető kamionokból álló konvojok forradalmasíthatják az európai szárazföldi szállítmányozást - vélik annak a kísérletnek a szervezői, amelynek részeként először teljesítettek határokon átívelő útvonalat félig automatizált teherautó-kötelékek. Az önvezető kamionokból álló hat kötelék szerdán érkezett meg a kísérlet végállomásaként kijelölt rotterdami kikötőbe.

A Pénzcentrum.hu szerint a magyarok egyik népszerű tengerparti nyaralóhelyére, Sarm el-Sejkre úgy kell összevadászni a pihenni vágyókat a tavaly októberi terrorcselekmény óta. Pontosan emiatt hatalmas zuhanásnak indultak az árak, sok utazási iroda szinte féláron kínálja az útjait az egyiptomi városba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×