eur:
389.15
usd:
363.49
bux:
68159.07
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Minden településen lesz ingyen wifi

A kormány azt ígéri, hogy 2018-ban minden településen elérhető lesz az ingyenes wifi.

Húsz éve még telefonos hang jelezte, ha felléptünk a világhálóra, ma pedig már le sem lépünk róla soha, legalábbis a nagyobb városokban élők többsége. Ők az internetet használják munkára, ügyintézésre, vásárlásra, kapcsolattartásra és szórakozásra, nélkülözhetetlen számukra. A kis települések lakói közül viszont sokan, főleg az idősebbek még mindig elzártan élnek a digitális világtól, mert az nem elérhető, drága és nem értenek hozzá. 883 ezer háztartásban még ma sem vehető igénybe nagy sebességű internetszolgáltatás. Ezen kíván változtatni a kormány Digitális Jólét programja - mondta Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az InfoRádió Aréna című műsorában.

"2018. december végéig Magyarország lesz az egyik első olyan uniós ország, ahol minden háztartásba, minden lakásba el fog jutni a szupergyors internet, ez 30 Mbit/s-os adatátviteli sebességet jelent."

2018-ban minden településen elérhető lesz az ingyenes wifi, az összes oktatási intézményben is - tette hozzá Deutsch Tamás.

"Mi azt szeretnénk, ha 2018-20-ra Magyarország minden általános és középiskolájának, egyetemének, főiskolájának, felnőttképző intézményének épületén belül szélessávú wifi hozzáférési lehetőség megvalósulna. Akkor tudják a pedagógusok a digitális oktatási módszereket alkalmazni, és akkor tudnak ebben résztvenni a hallgatók, ha ez a fejlesztés megtörténik."

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint most zárult le az állami és önkormányzati intézmények nyilvános wifi-pontjainak felmérése, ennek alapján készül koncepció arra, hogy minden településen legyen legalább egy középületben és legalább egy közterületen ingyenes, szélessávú, vezetéknélküli internetszolgáltatás, amelynek kiépítésére 68 milliárd forintos keretösszegű pályázatot hirdet meg az állam.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat!

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat!

„A NATO átlépte a vörös vonalat!” – ezzel a címmel tett ki Facebook-oldalára rövid videót Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A bejelentkezés elsősorban a NATO által előkészített, 100 milliárd dolláros, Ukrajnának szánt támogatási csomagról szólt, melyet a katonai szövetség a következő 5 évre tervez elosztani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×