eur:
393.03
usd:
366.11
bux:
66841.8
2024. április 26. péntek Ervin

Folytatódhat a migrációs törvények tárgyalása

Április végén folytatódhat a migrációs tárgyú törvények módosításának tárgyalása az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságában, mert a testület úgy döntött: beépíti a javaslatba Handó Tündének, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének észrevételeit - közölte Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke szerdán sajtótájékoztatón.

Kósa Lajos a testület ülése után a törvényjavaslatról szólva kiemelte: azt az elvet szeretnék a szabályozáson következetesen végigvinni, hogy semmilyen migrációs státusú ember ne élvezzen többletjogosítványokat a magyar állampolgárokkal szemben.

Közölte: a bizottság úgy döntött, hogy a részletes vita második szakaszát a testület április 20-i ülésén folytatják le, mert szeretnék a Handó Tünde OBH-elnök által megfogalmazott észrevételeket is beépíteni egy bizottsági módosító indítványba.

A vitában elhangzott érvvel kapcsolatban, miszerint a betelepítési kvóta megszűnése miatt nincs is szükség a törvényjavaslatra, Kósa Lajos hangsúlyozta: "látszólagos a béke", az európai vezető politikusok ugyanis egyáltalán nem tettek le a kötelező betelepítési kvótáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartja közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntenek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósít.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×