eur:
389.32
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megmaradhat a postai szolgáltatás a kistelepüléseken

A jövőben a 10 ezer lélekszám alatti településeken pénzintézetekben is szolgáltathat a Magyar Posta. Ezt tartalmazza az a törvénymódosítás, amelyről kedden tartottak konzultáció. Ezen az MSZP kivételével valamennyi parlamenti párt részt vett.

Az állami vagyonnal felelősen kell gazdálkodni, ez a Magyar Posta esetében megkérdőjelezhetetlen, sőt a 2013-as postai liberalizáció óta a cég annak ellenére tudott pénzügyi eredményt is felmutatni, hogy a vetélytársak jellemzően nem a kis falvakban, hanem a nagyvárosokban tevékenykednek – összegezte a pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyért felelős államtitkár. Németh Lászlóné hozzátette: a Magyar Postának kötelezettsége az egyetemes szolgáltatás, a törvénymódosításnak is az a célja, hogy fenntartsák ezt.

„Ez a módosítás azt mondja ki, hogy 10 ezer fő alatti településeken pénzügyi intézmény is szolgáltathasson postai termékeket, azaz beléphessen a postai ellátások piacára. Egyelőre nem tudjuk pontosan, ténylegesen hány településről beszélünk, javarészben ott a Takarékszövetkezeteknek vannak kirendeltségei, fiókjai, nagy valószínűséggel az együttműködés így fog kialakulni.”

A Magyar Posta elnök-vezérigazgatója azt mondta, a postai alaptevékenységeknél évről évre folyamatos csökkenés figyelhető meg, ezért újabb kihívások állnak a cég előtt: Szarka Zsolt kiemelte, úgy kell egyforma színvonalat biztosítani mindenhol, hogy közben racionálisan és hatékonyan működnek.

„Ennek a két szolgáltatónak, tehát a Takarékszövetkezeteknek és a Magyar Postának az együttműködése egy hosszútávon fenntartható eredményes együttműködéssé válhat. Elérjük azt a célt, hogy a postai szolgáltatás a településen elérhető marad és olyan idősávokban is elérhető lesz, ami racionálisan egyébként nem lenne megvalósítható.”

Szarka Zsolt elmondta azt is, hogy szeretnék megtartani, sőt fokozni a cég eredményességi szintjét, ezért a következő években az eddigiekhez hasonlóan bővíteni fogják az elektronikus szolgáltatások körét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×