eur:
389.54
usd:
363.13
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tejtermelők tüntettek hétfőn a fővárosban

Mintegy félszáz tejtermelő tüntetett hétfőn a fővárosban három helyszínen az önköltségnél alacsonyabb nyerstejárak ellen, kedvezőbb értékesítési lehetőségeket követelve.

A tejtermelők továbbá fel kívánták hívni a figyelmet, hogy az unió és a magyar állam által nyújtott támogatások nem elegendőek, illetve nem fejtik ki a kívánt hatást. A tüntetésen 6 tehenet - később ötöt, mert az egyiket ki kellett venni a menetből nyugtalansága miatt - is felvonultattak a figyelemfelkeltés erősítésére. A tüntetők Budapesten több mint 8 kilométert tettek meg.

A menet az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) székházától, az óbudai Bécsi útról indult, majd érintette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih) a II. kerületben, a Keleti Károly utcában, majd a tüntetés az V. kerületben a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál (NAV), a Széchenyi utcában ért véget. Mindhárom helyszínen petíciót adtak át a tiltakozók képviselői.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×