eur:
394.65
usd:
369.44
bux:
65343.37
2024. április 23. kedd Béla

"Nemhogy a focihoz, a testnevelésórákhoz sincsenek meg a feltételek"

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nyílt levélben fordul a Nemzeti Pedagógus Karhoz, hogy utasítsa el eheti tanácskozásán az etikai kódexet. A PDSZ elnöke ezt "korbács és szájkosár" tervezetnek tartja. Mendrey László a heti kétszeri futballoktatásról azt mondta: a mindennapi testneveléshez sem állnak rendelkezésre a feltételek.

Azt gondolom, hogy ez arról tanúskodik, hogy az állam nem bízik a munkavállalóiban. Egyrészt egyfajta fegyelmező pórázt - vagy akár korbácsot - akar a kezébe fogni, és ráadásul szájkosarat akar adni a pedagógusokra. Hiszen úgy tudom, hogy benne maradt az a passzus, ami arról szól, hogy a pedagógusnak minden esetben a munkáltató, illetve a munkahelye érdekében kell nyilatkoznia. Lássuk be, ilyet elvárni a 21. században felnőtt, értelmiségi emberektől nonszensz - fogalmazott a PDSZ elnöke.

A kerettanterv részévé tennék a heti kétszeri futballt különböző technikai elemekkel együtt. A dolog pozitív oldala, hogy továbbra is fontosnak tartja a kormányzat azt, hogy egészséges, sportot kedvelő fiatalok kerüljenek ki az iskolapadból. Nincs is ezzel semmi baj - véli Mendrey László.

Az viszont baj, hogy az ehhez szükséges feltételek a mai napig sem állnak rendelkezésre - mondjuk a mindennapi testneveléshez szükséges feltételek - az ország iskoláinak nagyjából 20 százalékában. Ez azért már okoz gondot. Azt pedig egész egyszerűen nem értjük, hogy miért választanak ki egyetlen sportágat - közölte az elnök.

Ezek nagyrészt nem szakmailag átgondolt ötletek. Mert bármelyik sportág kiemelt képzésének bevezetése - ha tetszik, ha nem - mint ahogy az oktatás bármely szegmense, mind-mind sok pénzbe kerül. Tehát az az államtitkári kijelentés, hogy itt nem kell költségekre számítani, mert menni fog ez magától - azt mutatja, hogy aki ilyet nyilatkozik, az talán gyerekkorában sem focizott. Talán focizgatott, de nem járt edzésekre - fogalmazott Mendrey László.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×