eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Helyesli a központi közbeszerző szervezet létrehozását a Fővárosi Közgyűlés

Támogatta a központi közbeszerző szervezet koncepcióját a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

Tarlós István főpolgármester, Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok, valamint Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes előterjesztése szerint egy olyan gazdálkodó szervezet létrehozását javasolják, amelynek feladata a fővárosi önkormányzat és a Főpolgármesteri Hivatal, valamint az önkormányzat egyéb intézményei meghatározott értékű közbeszerzési eljárásainak lefolytatása lenne.

A terv az, hogy a fővárosi önkormányzat és a Főpolgármesteri Hivatal esetében a 100 millió forintos értékhatárt meghaladó közbeszerzéseket a cég bonyolítja majd le. A fővároshoz tartozó cégek esetében az értékhatár 300 millió forint lenne.

A szervezet végezné a nem általa bonyolított beszerzések, szerződések és szerződésmódosítások indokoltságának vizsgálatát, minőségbiztosítását, szabályosságának ellenőrzését, tanúsítását is. Valamennyi beszerzési eljárás, a megkötött szerződések, az esetleges jogorvoslati eljárások ismertté válnak, biztosítva a transzparens, gyors és megfelelő információáramlást.

A koncepció szerint a főpolgármester javaslatára a Fővárosi Közgyűlés dönt majd a társaság vezető tisztségviselői - az ügyvezető, a felügyelőbizottság elnöke és tagjai - esetében a megbízásról és a visszahívásról, a díjazás megállapításáról.

Tarlós István közölte, a cég megalapításáról várhatóan a következő közgyűlési ülésen döntenek.

A koncepciót 26 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett támogatta a Fővárosi Közgyűlés. 

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×