INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Helyesli a központi közbeszerző szervezet létrehozását a Fővárosi Közgyűlés

Infostart / InfoRádió
Támogatta a központi közbeszerző szervezet koncepcióját a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

Tarlós István főpolgármester, Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok, valamint Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes előterjesztése szerint egy olyan gazdálkodó szervezet létrehozását javasolják, amelynek feladata a fővárosi önkormányzat és a Főpolgármesteri Hivatal, valamint az önkormányzat egyéb intézményei meghatározott értékű közbeszerzési eljárásainak lefolytatása lenne.

A terv az, hogy a fővárosi önkormányzat és a Főpolgármesteri Hivatal esetében a 100 millió forintos értékhatárt meghaladó közbeszerzéseket a cég bonyolítja majd le. A fővároshoz tartozó cégek esetében az értékhatár 300 millió forint lenne.

A szervezet végezné a nem általa bonyolított beszerzések, szerződések és szerződésmódosítások indokoltságának vizsgálatát, minőségbiztosítását, szabályosságának ellenőrzését, tanúsítását is. Valamennyi beszerzési eljárás, a megkötött szerződések, az esetleges jogorvoslati eljárások ismertté válnak, biztosítva a transzparens, gyors és megfelelő információáramlást.

A koncepció szerint a főpolgármester javaslatára a Fővárosi Közgyűlés dönt majd a társaság vezető tisztségviselői - az ügyvezető, a felügyelőbizottság elnöke és tagjai - esetében a megbízásról és a visszahívásról, a díjazás megállapításáról.

Tarlós István közölte, a cég megalapításáról várhatóan a következő közgyűlési ülésen döntenek.

A koncepciót 26 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett támogatta a Fővárosi Közgyűlés. 

Hanganyag: Szabó Gergõ


A címlapról ajánljuk