eur:
393.1
usd:
366.38
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Húszmillióba kerülne a Sportcsillagok Fala újraélesztése

Húszmillió forintba kerülne az 1993-ban létrehozott Sportcsillagok Falának újbóli megalkotása, miután a lángok martalékává vált, amikor csütörtök hajnalban leégett a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka.

"A reprodukció számításaink szerint, húszmillió forintba kerülne. Reméljük, volt biztosítás, és ha pénzt kap az egyetem vagy az alapítvány a helyre- és visszaállításra, akkor a Sportcsillagok Falát ismét megalkotjuk" - jelentette ki a tulajdonos Hemingway Alapítványt vezető George F. Hemingway, aki hozzátette, a 166 tenyérlenyomatot adó sportoló közül vannak, akik már nem élnek.

A Budapest Honvéd labdarúgócsapatának tulajdonosa arról is beszélt az MTI-hez hétfőn eljuttatott interjúban, hogy terveik szerint ugyanott hoznák létre a Sportcsillagok Falát, ahol eddig volt.

"A tervezés már zajlik, ami nagyon összetett, hiszen sokakkal kell egyeztetnünk. Úgy látjuk, nyolc-tíz sportoló lehetne ott egy-egy alkalommal, hogy újra a kézlenyomatát adja" - mondta Hemingway, aki azt nehezményezte, hogy tapasztalata szerint a Testnevelési Egyetem úgy kezeli a helyzetet, mintha nem tudna arról, hogy az alapítvány a tulajdonos.

A csütörtöki tűzvészben használhatatlanná vált a több száz ember befogadására alkalmas aula is, ahol a Sportcsillagok Fala volt.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×