eur:
393.02
usd:
366.99
bux:
66821.6
2024. április 26. péntek Ervin

Czibere: szociális biztonság nincs a lakhatás biztonsága nélkül

Szociális biztonság nincs a lakhatás biztonsága nélkül - mondta Czibere Károly az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Kázsmárkon sajtótájékoztatón, pénteken.

Czibere Károly hangsúlyozta, hogy a kormány fontosak tartja azt, amit az alaptörvény is rögzít, vagyis a lakhatás biztonságát.

A politikus a zömmel romák lakta, több mint ezer lakosú Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen a szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából a kormány felzárkózást segítő intézkedéseiről beszélt. Kiemelte, hogy a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia részeként az elmúlt fél évtizedben kialakultak a felzárkózáspolitika stratégiai, koordinációs, partnerségi és intézményi keretei, valamint programstruktúrája.

Elmondta: több program szolgálja a hátrányos helyzetű emberek foglalkoztathatóságának segítését képzésekkel, fejlesztésével, komplex, egyénre szabott szolgáltatásokkal.

Az államtitkár a lakhatás biztonságáról szólva fontosnak nevezte, hogy a telepen élők képesek legyenek arra, hogy saját helyzetüket "pozitív irányba mozdítsák el".

A lakhatási stratégia célja, hogy a különböző teleptípusokat tipizálja és azok problémáinak kezelésére hatékony eszközrendszert ajánljon - közölte, hozzátéve: az Emberi Erőforrás Operatív Program keretében indulnak olyan kezdeményezések, amelyek a telepen élők integrációját szolgálják; a hamarosan induló projektek nem csupán lakásvásárlásokról és felújításokról szólnak. A kormány célja, hogy minél többen éljenek segély helyett munkából, ez pedig a szegénységi kockázatot csökkenti - mondta Czibere Károly.

Kázsmárkon az utóbbi években kezdődött meg a települési szegregáció megállítása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×