eur:
388.91
usd:
362.05
bux:
68657.62
2024. május 8. szerda Mihály

Palkovics: a kormány újabb béremelést tervez a felsőoktatásban

A kormány egy újabb béremelési csomagot tervez a felsőoktatásban 2018-ban, és azt már azokra is kiterjesztené, akiket a 2016 januári béremelés még nem érint - erről a felsőoktatási államtitkár beszélt pénteken az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Palkovics László utalt szerdai bejelentésére, amely szerint a januári béremelési csomag kedvezményezettjei az adjunktusok és tanársegédek lesznek. Szavai szerint azért ők, mert esetükben úgy ítélték meg, hogy ha nem rendezik a bérüket, akkor nehéz lesz a pályát attraktívvá tenni.

Az államtitkár megismételte, hogy 2016-tól az adjunktusok bére 32 százalékkal, a tanársegédeké 25 százalékkal növekedhet; ez azt jelenti, hogy előbbiek 70 ezer, utóbbiak 40 ezer forinttal kapnak majd többet, mint az idén.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×