eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Bírósághoz fordul az operaházi szakszervezet

Bírósághoz fordul az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete (ODFSZ), mert koncepciós döntésnek tartja kizárását a Liga szakszervezeti konföderációból - közölte az érdekvédelmi szervezet szerdán. A Liga szerint az ODFSZ elnöke folyamatosan a konföderáció hitelét rontó nyilatkozatokat tett.

Álláspontja szerint "kicsinyes bosszúból és félelemből" záratta ki Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke az ODFSZ-t. A Liga alapszabályának minden szempontból eleget tevő, a Liga programjának teljesüléséért fáradozó ODFSZ elfogadhatatlannak tartja a döntést - fogalmaztak.

Felidézték: Bárány Balázs, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) alelnöke, aki egyben az ODFSZ elnöke, a nyár folyamán több alkalommal feljelentést tett ismeretlen személy ellen, mivel megítélése szerint a Liga Szakszervezetek gazdálkodásával kapcsolatban is aggályos körülményeket fedezett fel. A hatóságok az általa kezdeményezett összes ügyben vizsgálatot, nyomozást rendeltek el, amelyek jelenleg is tartanak - áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint a Liga elnöksége az ODFSZ alelnökeitől azt kérte, hogy szakszervezetük nevében határolódjanak el elnökük fellépésétől. Ám amikor erre nem voltak hajlandóak, az elnökség kizárta az ODFSZ-t tagjai sorából - írja a szakszervezet.

Az ODFSZ szerint a történtek tanulsága, hogy a Liga bármelyik tagszervezete kizárásra számíthat, ha nem a Liga elnökének tetsző álláspontot képvisel, vagy viselt ügyei és cselekedetei ellen fellép. Gaskó István méltatlanná vált a Liga Szakszervezetek elnöki tisztségére - zárja a közleményt a szakszervezet.

A Liga Szakszervezetek szerint a hétfői elnökségi ülésen történt kizárás oka, hogy Bárány Balázs viselkedésével, kommunikációjával folyamatosan a Liga működését próbálta akadályozni, hitelét rontani.

A Liga közölte: a konföderáció támogatja a demokratikus alapértékek szervezeten belüli gyakorlását, a vitát, a vélemények ütköztetését. Azt azonban nem tartja elfogadhatónak, hogy a vizsgálatok lezárulta és a tények igazolása előtt, a szervezet egyes tagjai olyan nyilatkozatokat tesznek a nyilvánosság előtt, amelyek súlyosan hátrányosan hatnak nemcsak a Ligára, hanem a magyarországi szakszervezeti mozgalom egészére is.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×