INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Mától élesben működik a belső-óbudai parkolási rendszer

InfoRádió / MTI
Csütörtöktől éles üzemben működik a belső-óbudai parkolási rendszer, a két zónában összesen 12 ezer parkolóhely található - közölte Óbuda-Békásmegyer önkormányzata szerdán az MTI-vel.

A zónákban összesen 170 automatát üzemeltek be, az augusztus óta tartó próbaüzemben is kellett már parkolójegyet váltani, de büntetést nem, csak tájékoztatót helyeztek a szélvédőre a parkolási ellenőrök - olvasható a közleményben.

Az önkormányzat június 26-án tájékoztatta az MTI-t arról, hogy júliustól fizetőssé válik a parkolás Óbuda belső részén. A belső övezet - amelyben óránként 265 forintot kell fizetni - a Kolosy teret és környékét foglalja magába, a másik pedig a Bogdáni útig tart, ott 175 forint lesz a tarifa.

Augusztus végén azt közölték, hogy egy hónappal meghosszabbítják a tesztidőszakot, mert augusztus második felében megsokszorozódott az ügyfélszolgálathoz beérkező regisztrációk és kérelmek száma, a feldolgozáshoz és rögzítéshez szükséges idő miatt pedig ezek az ügyfelek nem tudták volna szeptember elsejétől igénybe venni parkolási kedvezményüket.

Szerdai közleményében az önkormányzat jelezte: az összes igényelt Óbuda Kártyát, amellyel kedvezmények vehetők igénybe, eljuttatták az igénylőkhöz.

A címlapról ajánljuk