INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Kósa Lajos új stílusa - lapszemle

Infostart / InfoRádió
A Magyar Idők a Fidesz parlamenti frakciójának új vezetőjével közöl interjút. A Népszabadság szerint a Mutanox nevű német cég vezetője büszke arra, hogy nem adtak el NATO-szögesdrótot Magyarországnak.

A Magyar Idők a Fidesz parlamenti frakciójának új vezetőjével közöl interjút. Kósa Lajos azt mondta a lapnak, hogy emberközeli politikai stílust szeretne megvalósítani. Úgy látja, hogy a polgári Magyarország építése elérkezett a minőségi váltás korszakához, amelynek része a felesleges szabályok megszüntetése és a bürokrácia csökkentése.

A Népszabadság szerint a Mutanox nevű német cég vezetője büszke arra, hogy nem adtak el NATO-szögesdrótot Magyarországnak. Murat Ekrek azt mondta a lapnak, hogy a gyoda földi telepítése embertelen módszer, a menekültek pedig nem bűnözők.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy ebben a tanévben már minden évfolyamon kötelező naponta mozogniuk a diákoknak, de a testnevelő tanárok szerint az iskolák 30-40 százalékában még mindig gondot okoz a tornaórák megszervezése, mert nincs terem, vagy használhatatlan állapotú.

Az Indexen az olvasható, hogy Nagy Katalin elképesztő idővel, pályacsúccsal nyerte meg a Spartathlont, az Athén és Spárta közötti 245,3 kilométeres ultramaratont. Több mint másfél órát javított a tavalyi győztes Lubics Szilvia rekordidején, 25 óra 7 perc 13 másodperces idejénél csak három férfi volt gyorsabb. Azt mondta a portálnak, hogy megkönnyezte a célegyenest.

A napi.hu azt írja, hogy az új közbeszerzési törvény biztonsági és nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva lehetőséget ad a közbeszerzés alóli mentességre. A kormány tavaly októberben az Európai Bizottság éles kritikái miatt még hatályon kívül helyezte az ilyen eljárásokra vonatkozó kormányrendeletet - emlékeztet a portál.

A Portfolio oldalán az olvasható, hogy a régi uniós ciklus kifutásával jövőre jókora lassulás várható a Magyarország által kifizethető EU-támogatásokban. Ez a portál szerint nem túl szép GDP-növekedési kilátásokat vetít előre.

A Pénzcentrum azt írja, hogy a devizában törlesztett hitelek elszámolásával Magyarország végleg megszabadul a külföldi pénzen alapuló jelzálogkölcsönöktől. Kezdetben ugyan az alacsony kamatok és az árfolyamnyereség lehetősége igen vonzóvá tette ezeket a konstrukciókat, a gazdasági válság kirobbanása után azonban magyarok millióinak keserítették meg az életét - olvasható a portálon.
A címlapról ajánljuk