INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Kósa Lajos a Fidesz frakcióvezetője

InfoRádió / MTI
Megválasztották a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének Kósa Lajost, aki Rogán Antalt váltja október 1-jétől a poszton.

Kósa Lajos csütörtökön Velencén, a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésének helyszínén tartott sajtótájékoztatóján elmondta: nagy többséggel választotta meg a kormánypárti képviselőcsoport a vezetőjének a ciklus végéig. Az átadás-átvétel közte és Rogán Antal között a következő két hétben zajlik majd.

Kósa Lajos a Fidesz alelnöki posztjára valószínűleg nem jelölteti magát újra a párt novemberi tisztújító kongresszusán. A politikus eddig az ügyvezető alelnök tisztségét töltötte be, ám frakcióvezetőként is tagja marad a Fidesz elnökségének.

Rogán Antal a miniszterelnök politikai kabinetfőnöke lesz októbertől.

Kósa Lajost megkérdezték Rogán Antal és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kapcsolatáról is, amelyről azt mondta, érdeklődve és sokszor csodálkozva olvassa a kettejükkel kapcsolatos sajtótalálgatásokat, amelyek nagy része minden alapot nélkülöz. A két politikus eddig is és ezután is jó kapcsolatban végzi majd a munkáját - fogalmazott, közölve: nem lesz köztük hatáskörütközés, mert Rogán Antal kabinetfőnöki funkciója alapvetően politikai, Lázár Jánosé pedig inkább kormányzati jellegű.

A címlapról ajánljuk