eur:
393.9
usd:
368.37
bux:
65847.68
2024. április 23. kedd Béla

Kampányhírek - összefoglaló

Folytatná a rezsicsökkentést a Fidesz. A kormányváltók győzelmét várja a parlamenti választáson a Demokratikus Koalíció elnöke. Kizárná a közéletből az egykori kommunista vezetőket a Jobbik. A paksi bővítés ellen tiltakozó molinót lógatott le a Lánchídról az Együtt-PM több aktivistája.

Folytatná a rezsicsökkentést és erősítené a fogyasztóvédelmet a Fidesz. Németh Szilárd, a párt szakpolitikusa azt mondta: kezdeményezik a nonprofit közműszolgáltatás alapjait megteremtő közműtörvény javaslatának parlament elé terjesztését.

Szoros eredményt és a kormányváltók győzelmét várja a parlamenti választáson a Demokratikus Koalíció elnöke. Gyurcsány Ferenc úgy vélte: a kormányváltó erők győzelmére magas részvétel mellett nagyobb esély van.

Kizárná a közéletből az egykori kommunista vezetőket a Jobbik. Novák Előd, a párt alelnöke úgy vélte: elsőként a múlt feltárására volna szükség, de 2060-ig titkosították az állambiztonsági múlt döntő részét, és nem nyilvánosak az ügynöklisták sem.

A paksi bővítés ellen tiltakozó molinót lógatott le a Lánchídról az Együtt-PM több aktivistája, valamint a Párbeszéd Magyarországért társelnöke. Jávor Benedek azt mondta: orosz sajtóhírek szerint Magyarország és Oroszország titokban, a parlament jóváhagyása nélkül írta alá a paksi bővítésre szánt több mint 3 ezer milliárd forintos hitelszerződést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×