INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Mesterházy: Úgy folynak át a hírek az ügyészségen, mint a szitán

Infostart / InfoRádió
Mesterházy Attila, az MSZP elnöke szerint hazugság a Magyar Nemzet értesülése, amely szerint ő és Gyurcsány Ferenc volt MSZP-pártelnök is tudott Simon Gábor százmillióiról. A baloldali kormányváltó szövetség miniszterelnök-jelöltje perrel fenyegette meg a napilapot. A Mesterházy Attilával készült teljes beszélgetést az InfoRádió este hat után kezdődő Aréna című műsorában hallgathatják meg.

"Ez hazugság, perelni is fogom a lapot" - kommentálta Mesterházy Attila a Magyar Nemzet értesülését, miszerint ő és Gyurcsány Ferenc is tudott a volt szocialista elnök-helyettes, Simon Gábor százmillióiról. "Amint megláttam reggel az újságot, már kiadtam a jogászoknak a feladatot, hogy nézzék meg: milyen módon lehet ezért a lapot perelni" - fűzte hozzá az MSZP elnöke.

Mesterházy Attila jelezte: számít arra, hogy a választási kampányban hátralévő három napban még előállnak különböző hírekkel, hiszen - miként fogalmazott - "a Magyar Nemzetnél ebben nagyon kreatívak". Az ügyészségen és a rendőrségen pedig "úgy futnak át az információk, mint a szitán".

"Érdekes módon minden más ügyben az ügyészségnek az a válasza, hogy a nyomozás érdekeire való tekintettel nem adnak ki információt, de ha bennünket bármilyen módon érintő ügyről van szó, mint a szitán folynak át a hírek. Egy ablaküvegen nem lehet ilyen jól átlátni, mint a rendőrségi és ügyészségi nyomozáson" - fogalmazott az MSZP elnöke.

"Ez azért szomorú, mert azt mutatja, hogy a rendőrség és az ügyészség is beállt ebbe a kampányba. Most már úgy tűnik, teljes mértékben kiszolgálják a hatalmat ezek az igazságszolgáltatáshoz tartozó szervek is" - fűzte hozzá.

"Kicsit eltávolodva az ügy lényegétől az is érdekes felvetés: hogy van az, hogy egy helyszínre nem a rendőrség ér oda először? Hogy a Magyar Nemzet előbb tudja, mint adott esetben a rendőrök, akik a helyszínre vonulnak?" - vetette fel a pártelnök.

Úgy vélte: "az nem normális egy országban, ha egy lap előbb tudja azt, hogy mit fog csinálni a nyomozó hatóság, mint a nyomozó hatóság maga".

"Mi lenne, ha egy fideszessel kapcsolatban rendelkeznek hasonló információval? Akkor lehet, hogy azt nem megírja a Magyar Nemzet, hanem szól a fideszesnek, hogy gyorsan szaladj el, mert jön a rendőrség?" - fűzte hozzá a pártelnök.

"Ezért mondom azt, hogy itt valami nagy baj van az igazságszolgáltatási működéssel. Ha ilyen szinten lehet kampányeszközökre használni egy ügyészséget, egy rendőrséget, akkor nem is tudom, hogyan lehet bízni abban, hogy bármi valós, ami adott esetben elhangzik" - jegyezte meg Mesterházy Attila.

A teljes beszélgetést este hat órától hallgathatják meg az InfoRádió Aréna című műsorában.

Hanganyag: Exterde Tibor


A címlapról ajánljuk