eur:
393.02
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

A MSZP helyi szervezete bepereli a Magyar Nemzetet

Az MSZP Országos Központjának közleménye: "A Magyar Nemzet szerdai számában megjelent fideszes megrendelésre készült rágalomáradattal kapcsolatban az alábbi, egyébként ismerhető tényeket közöljük."

1. A '90-es években Budapest legnagyobb környezetszennyezése a XVIII. kerületi úgynevezett pakura-tavak területén volt. A terület kármentesítésére az állam 600 millió forintot adott Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzatának, ám ezt a pénzt az első Orbán-kormány egy tollvonással elvonta.

2. A kerület beperelte az Orbán-kormány illetékes minisztériumát, s a pert meg is nyerte, ám a kármentesítési munkák évekre leálltak. Ez idő alatt a pakura szennyezés átterjedt a kertvárosi családi házas övezetre is, megmérgezve annak talaját.

3. 2001-ben az önkormányzat a további szennyezés megelőzése érdekében azonnali lépéseket kívánt tenni, ezért pályázatot írt ki a terület hasznosítására és kármentesítésére.

4. A nyílt pályázatot az Auchan nyerte, az áruházlánc 40 millió forintért megvásárolhatta a súlyosan szennyezett területet azzal a kikötéssel, hogy a teljes kármentesítését és rekultivációt a saját költségén végzi el.

5. A Környezetvédelmi Felügyelőség által készített jelentés szerint a terület kármentesítésének teljes költsége meghaladta a másfél milliárd forintot. Ezt az összeget az Auchan teljes egészében saját forrásból fedezte, a kerületnek semmi köze nem volt a munkák finanszírozásához.

Az MSZP XVIII. kerületi szervezete beperli és feljelenti a Magyar Nemzetet és mindazokat a sajtótermékeket, amelyek a Magyar Nemzet által szerdán közzétett hazugságokat tényként közlik.

MSZP XVIII. kerületi szervezete
Kiadó: MSZP Országos Központ

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×