INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Rogán: az lenne a furcsa, ha nem támadnának meg

Infostart / InfoRádió
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint az lenne a furcsa, ha nem támadnák meg a kampány utolsó hetében.

Rogán Antal kedden az MTI-nek arról beszélt: 16 éve országgyűlési képviselő, 8 éve polgármester, élete, családja, mindene "nyitott könyv" az emberek előtt; polgármesterként és parlamenti képviselőként is eredményeket ért el.

Álláspontja szerint miután munkájába nem tudtak belekötni, most személyét és családját támadják. Ezek a támadások szerinte a kampányról szólnak, amelyeket "reménytelen helyzetben lévő baloldali politikusok utolsó kétségbeesett próbálkozásának" tart.

A több száz millió forintos vagyonról szóló állításokat "szemenszedett hazugságnak" nevezte, mint mondta, ennek fele sem igaz. Nonszensznek nevezte, hogy baloldali politikusok és a sajtó szomszédjainak és barátainak ingatlanjait is az ő vagyonának tekintik.

Ez durva csúsztatás - tette hozzá, megjegyezve: hazugság, hogy az ingatlanvagyona egyszerre csak a kétszeresére nőtt.

A kormánypárti politikus kifejtette: egy lakást vásároltak öt éve, amelyet ma is házastársi közös vagyonnak tekint. Ezt bővítették két lépésben, többek között egy szomszédos lakás felének megvásárlásával.

Az az állítás, amit két napig "harsogtak", hogy a lakás nem bővíthető, már kiderült, hogy hazugság - mondta, jelezve: építési engedéllyel, szabályszerűen csináltak mindent.

Rengeteg hitelük van, 60 millió forinttal tartoznak csak a bankoknak, kaptak családi segítséget, és magánszemélyeknek is tartoznak - tette hozzá, elképesztő hazugságnak nevezve, hogy ezeket is figyelmen kívül hagyják.

Rogán Antal szólt arról is: vagyonnyilatkozatában pontatlanul fogalmazott, azt kijavította, ahogy azt korábban már mások - Kolber István, Lendvai Ildikó és Lamperth Mónika - is utólag megtették.

Álláspontja szerint azért most támadják, mert tudják, hogy a hazugságokért április 6-áig már nem tud jogi úton elégtételt venni, de ezzel minden esetben élni fog, az adóhivatal vizsgálatát pedig saját maga fogja kérni.

"Azon sem vagyok meglepődve, hogy a kampány már a gyerekeim óvodájáról vagy éppen az általam fizetendő gyerektartásról szól" - fogalmazott, kiemelve: ez az aljasság a baloldal kétségbeesésének igazi bizonyítéka.

A baloldali összefogás azt követeli, Rogán Antal adjon választ, miből telik neki "a fényűzésre", ugyanis számításaik szerint a Fidesz frakcióvezetőjének bőven több a kiadása, mint a bevétele, a ruházkodást és az étkezést nem számolva. Rogán Antal szerint az lenne a furcsa, ha nem támadnák a kampány utolsó hetében, szerinte hazudik és csúsztat vagyonával kapcsolatban az ellenzék.

A baloldali összefogás közleménye szerint Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke és Kerék-Bárczy Szabolcs, "a kormányváltók" egyéni képviselőjelöltje keddi sajtótájékoztatójukon arra keresték a választ, hogyan képes Rogán Antal havi több százezer forinttal többet költeni legális jövedelménél. Szerintük a fideszes politikus havonta 1,3 millió forintot költ "luxuskiadásra", míg nettó fizetése 1,2 millió forint. "Követeljük a pályakezdő kora óta adóforintokból élő Rogán Antalt, hogy adjon választ arra, miből telik neki minderre!" - hangsúlyozták a közleményben.

A címlapról ajánljuk