eur:
388.97
usd:
362.03
bux:
67965.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Újabb haladékot kért az ír gázoló - lapszemle

Jávor Benedek vezeti a Párbeszéd Magyarországért EP-listáját - írja a Nészabadság. A Magyar Nemzet arról számol be, hogy újabb két hetes gondolkodási időt kért az ír gázoló.

Jávor Benedek vezeti a Párbeszéd Magyarországért európai parlamenti listáját és nem kizárt, hogy ő lesz az Együtt-PM közös európai parlamenti listavezetője - írja a Népszabadság. A lap szerint ez még a szövetségesi tárgyalások eredményétől függ; az viszont bizonyos, hogy az LMP egykori alapítója Brüsszelbe készül.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy újabb két hét gondolkodási időt kért az ír gázolóként ismert férfi, hogy eldöntse, hajlandó-e Magyarországra jönni megkezdeni a két gyermek életének kioltásáért 2002-ben kirótt büntetésének letöltését. A napilap emlékeztet: Navracsics Tibor igazságügyi miniszter korábban garanciát vállalt arra, amennyiben Magyarországra jön Francis Ciarán Tobin, a lehető legrövidebb időn belül hazatérhet Írországba, hogy ott ülje le fennmaradó büntetését.

Az Index a Human Rights Watch jelentése kapcsán a családon belüli erőszakot elszenvedett nőkkel készült interjúkból idéz. A szervezet szerint a rendőrök nem lépnek fel kellő eréllyel, és ha születik is távoltartó végzés, semmit sem ér.

Leválaszthatják a gyógyítást végző klinikákat az egyetemekről - írja a Népszabadság. Az új felsőoktatási stratégiai körüli vitákról a részletesen a lapban olvashatnak.

Bruttó 137,4 milliárd forintból újul meg a Szajol-Püspökladány vasútvonal. A Magyar Nemzet Online videós beszámolója azt mutatja meg, hol tartanak jelenleg a munkálatok. Az utazóközönség várhatóan 2015 második felében veheti birtokba a megújult vonalat.

Két hétig újra lesznek lengyel határok - írja az Index. Az ellenőrzéseket máról november 23-ig állítják vissza a határátkelőhelyeken és a repülőtereken. A police.hu szerint a varsói ENSZ klímakonferencia miatt van szükség a fokozott ellenőrzésre.

Az eddig lezárult devizahiteles-perek 90 százalékában a bankok nyertek, a vesztes ügyek többségében pedig a Kúriához fognak fordulni felülvizsgálati kérelemmel - írja a napi.hu. A Kúrián úgy látják, a perek nem alkalmasak a társadalmi problémát jelentő devizahitel-gondok rendezésére. Hétfőn megszülethet a jogegységi döntés.

Tőzsdén a Twitter, kilőtt az árfolyam - írja a portfolio.hu. A Twitter elsődleges részvénykibocsátása bekerült minden idők legnagyobb internetes részvénykibocsátásai közé. A portál egy összeállítást is készített arról az öt emberről, akit a Twitter tett milliárdossá.

Idén harmadik alkalommal rendezik meg az Internetes Vásárlás Napja nevű rendezvényt - írja a pénzcentrum.hu. Ma több száz webshop kínálatából lehet akciós áron vásárolni.





Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×