INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Visszajön a nyár!

InfoRádió / MTI
A jövő héten többször lehet felhős az ég, lehetnek záporok, de emellett többórás napsütés várható, helyenként 25 Celsius-fok körüli maximumhőmérsékletre is számítani lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn elszórtan, elsősorban északon és keleten lehet kisebb eső. Az északnyugati szél a délnyugati és az északkeleti területek kivételével többfelé erős, az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében időnként viharos lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

Kedden nyugaton túlnyomóan napos idő várható, de keleten is lehet több-kevesebb napsütés. Északkeleten helyenként előfordulhat zápor, de máshol nem valószínű csapadék. A szél megélénkülhet, időnként meg is erősödhet. A minimumhőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb lesz. A nap folyamán 18-23 fokig melegszik a levegő.

Északkeleten szerdán is felhősebb idő ígérkezik, ott egy-egy kisebb zápor is lehet, másutt ugyanakkor túlnyomóan napos, csapadékmentes idő valószínű. A leghidegebb órákban általában 6 és 11 fok körül, nappal 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön is lehetnek elszórtan záporok, de egyébként több órás napsütés várható. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 8 és 13 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 20 és 25 fok között alakulnak.

Pénteken is kialakulhat elszórtan záporeső, de a szél mérsékelt marad. A minimumhőmérséklet 5 és 13 fok között alakul, nappal 15-20 fokig melegedhet a levegő.

A szombati és vasárnapi időjárás most még az átlagosnál nagyobb bizonytalanság mellett jelezhető előre. A jelenlegi előrejelzés szerint szombaton változóan és erősebben felhős területek is lehetnek, helyenként záporeső is előfordulhat. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul. Vasárnap felhős idő várható elszórtan záporral, néhol zivatarral. A minimumhőmérséklet általában 6 és 13 fok között alakul, a nappali maximumok várhatóan 16 és 23 fok között alakulnak.

A címlapról ajánljuk