eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Mesterházy és Schmuck: nincs megegyezés

Nem lesz választási együttműködés az MSZP és Schmuck Andor szociáldemokrata pártja között. Utóbbi önállóan indulna a választáson.

Mesterházy Attila MSZP-elnök pénteki találkozójukat követően közölte: Schmuck Andorral áttekintették a Magyar Szociáldemokraták Pártjának 15 pontos javaslatát, amely a nyugdíjasok élethelyzetének javítását célozza.

A szocialisták ebből 8-at elfogadhatónak tartottak, 7-tel kapcsolatban aggályokat fogalmaztak meg, abban azonban egyetértés volt, hogy a nyugdíjasok érdekeinek védelme a következő kormányzati ciklus prioritása lesz. Az MSZP elnöke közölte, ennek érdekében számítanak a szociáldemokraták ötleteire, és a két párt közös javaslatot dolgoz ki egy Európai Idősügyi Charta megalkotására.

Az MSZP ugyanakkor egyértelművé tette, nem tudja teljesíteni azt a kérést, hogy mind a 106 baloldali ellenzéki jelölt adjon garanciát a 15 pontos javaslatcsomag megvalósulására. A tárgyaláson sem listás helyekről, sem egyéni választókerületekről nem esett szó, mert Schmuck Andor pártja ilyen igényt nem fogalmazott meg - fűzte hozzá.

Schmuck Andor az MSZP székházából távozóban újságíróknak kilátásba helyezte, hogy pártja önállóan indul a 2014-es választáson, listát és mind a 106 választókerületben egyéni jelöltet állít.

Mesterházy Attila a Bajnai Gordon vezette Együtt-PM szövetséggel kötött - közös egyénijelölt-állításról, de külön listás indulásról szóló - megállapodás után jelentette be, hogy tárgyalásokat kezd Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójával, Schmuck Andor szociáldemokrata és Fodor Gábor liberális pártjával a választási együttműködésről. A DK-val már folynak, de egyelőre nem vezettek eredményre a tárgyalások.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×