eur:
388.95
usd:
361.88
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Fidesz: Óbudán is megtámadtak egy aláírásgyűjtőt

Óbudán is megtámadták a Fidesz egyik aláírásgyűjtőjét - közölte a kormánypárt szóvivője az MTI-vel.

Selmeczi Gabriella tájékoztatása szerint szombat kora délután érte támadás az önkéntest, aki a főváros III. kerületében egy társasháznál gyűjtötte az aláírásokat a rezsicsökkentés védelméért.

A fiatalemberre teljesen váratlanul támadt rá egy 40 év körüli férfi, és ököllel próbálta megütni az önkéntest, aki azonban kivédte a támadást, és feljelentést tett a rendőrségen - írta a szóvivő.

Selmeczi Gabriella szerint "mára egyértelmű, hogy a baloldal gyűlöletkampánya hová vezet": számos erőszakos támadás történt az elmúlt hetekben a Fidesz önkéntesei és dolgozói ellen. Mint fogalmazott, "Bajnai Gordon színre lépése óta a baloldali politikai kultúra része lett" a betörés a Fidesz székházába, a törés-zúzás és mások fenyegetése.

Közleményét azzal zárta, hogy a kormánypárt elfogadhatatlannak tartja a törvénytelen és erőszakos akciókat, Magyarország ugyanis a nyugalomra szavazott 2010-ben.

Pénteken Rákoskeresztúron bántalmazta a Fidesz aláírásgyűjtő aktivistáit egy középkorú férfi, akit néhány órán belül azonosított a rendőrség. Garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat ellene eljárást a XVII. kerületi kapitányság.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×