eur:
389.41
usd:
363.36
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Több útszakaszt le kellett zárni a havazás miatt

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának legfrissebb jelentése alapján továbbra is havazik a Dunántúl nyugati és északi területein. Hóátfúvások miatt több útszakaszt is le kellett zárni, illetve több főúton leállították a nehézgépjármű forgalmat, emellett vannak olyan térségek, ahol érdemes hólánccal elindulni. Elzárt települések azonban továbbra sincsenek az országban.

A közlemény szerint Dunántúl nyugati és északi részén változatlanul esik a hó, Győr-Moson-Sopron megyében intenzíven havazik. Pest megyében Dabas térségében havazik, Bács-Kiskun megye északi felén szállingózik a hó. A havazásban érintett területeken Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém Komárom-Esztergom és Fejér megyében a fő- és mellékutakon változatlanul téliesek az útviszonyok, túlnyomórészt havas, hókásás, latyakos szakaszok váltják egymást.

Hóátfúvások miatt le van zárva Veszprém megyében a 8406-os jelű út Kemenesszentpéter és a megyehatár között szakasza és Győr-Moson-Sopron megyében a 8427-es jelű út Páli és Vásárosfalu között. A hótátfúvások és a nagy mennyiségű csapadék miatt Vas megyében átcsoportosította a társaság a munkagépeit a legforgalmasabb és a havazásban leginkább érintett útszakaszokra, hogy a rendelkezésére álló hómarókat a legkritikusabb térségekre tudja átvezényelni. Azért, hogy ezt az átcsoportosítást végre tudja hajtani a cég, időszakosan lezárta a Karakó-Jánosháza, Kemenessömjén-Vöncök, Mersevát-Kemenesszentmárton és Boba-Nemeskocs közötti nagyon alacsony forgalmú át- vagy bekötőutakat. A lezárásokkal elzárt települések nem alakulnak ki, az útszakaszok mentén található falvak kisebb kerülővel megközelíthetőek maradnak. Nehézgépjárművekkel, főleg nyerges vontatókkal továbbra sem érdemes a hegyi utaknak nekivágni.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a havazásban érintett helyeken továbbra is legmagasabb készültségi fokozatban dolgozik. A munkák elvégzéséhez a társaság a saját gépparkján kívül bérelt gépeket is az utakra rendelte. Így a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákban jelenleg csaknem 340 gép dolgozik, a folyamatos munkavégzés érdekében a közútkezelő szakemberei 12 órás váltásokban látják el feladataikat. A legtöbb feladatot a hóátfúvások okozta akadályok megszüntetése jelenti, ugyanis a folyamatos hóekézés ellenére a szél folyamatosan visszahordja a havat a burkolatra, így igazán eredményesen csak a havazás és a viharos széllökések befejeztével lehet fellépni.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. továbbra is azt javasolja, hogy csak nagyon indokolt esetben induljanak útnak a közlekedők, ha mégis az utazás mellett döntenek, fokozott figyelemmel és megfelelően megválasztott sebességgel vezessenek és csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművekkel induljanak útnak, tartsanak maguknál hóláncot és mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×