eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Meghosszabbították Portik Tamás előzetes letartóztatását

Ismét további három hónappal meghosszabbította Portik Tamás és társainak előzetes letartóztatását a Fővárosi Törvényszék.

A Fővárosi Törvényszék azt írta: a Budai Központi Kerületi Bíróság hétfői végzése szerint valamennyi gyanúsított esetében a szökés, elrejtőzés, valamint Portik Tamás gyanúsított esetében a bizonyítás meghiúsításának veszélye is indokolta az előzetes letartóztatás meghosszabbítását. A kényszerintézkedés az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban április 15-ig tart. A végzés nem jogerős - olvasható a közleményben.

Portik Tamás egy időben a körözött magyarok listáján a legkeresettebbnek számított. Õ volt az olajügyekben játszott állítólagos központi szerepe miatt elhíresült Energol Rt. egyik igazgatója. 2003-ban azonban törölték a körözöttek listájáról. A Népszabadság akkor azt írta: a közel hatéves nyomozás alatt nem gyűlt össze annyi bizonyíték, amennyi a gyanúsítás, Portik Tamás esetleges őrizetbe vételének megalapozásához szükséges lenne.

Portik Tamás előzetes letartóztatását tavaly július 15-én rendelték el a Fővárosi Főügyészség indítványára, amely az NNI előterjesztése alapján született. Az NNI akkor azt közölte: a Terrorelhárítási Központ öt embert fogott el több budapesti és vidéki helyszínen, összehangolt akció keretében. Mellette F. Ferenc, K. Tibor, H. István és L. János előzetes letartóztatását is elrendelték.

Bánáti Kristóf, Portik Tamás ügyvédje ezután a Hír TV-nek azt mondta: két gyanúsítást közöltek védencével. Egyrészt felbujtóként gyanúsították meg az Aranykéz utcában 1998-ban megölt - Boros Tamás néven ismert - Boros József Károly meggyilkolásával, másrészt pedig Prisztás József 1996-os meggyilkolásával kapcsolatban. Hozzátette: ügyfele abszurdnak tartja a vádakat, ártatlannak vallotta magát, és ennek megfelelően meg is tagadta a vallomást.

Portik Tamást azóta Seres Zoltán és a vele utazó olasz férfi 1999-es megölésének az ügyével kapcsolatban is - mint felbujtót - gyanúsítják.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×