eur:
394.67
usd:
370.75
bux:
65427.32
2024. április 19. péntek Emma

ELTE Gyakorlóiskola: a középiskolai oktatást akarják megszüntetni

Csak a középiskolai oktatást akarják megszüntetni a Kiss János altábornagy utcai ELTE Gyakorlóiskolában - derült ki azon a mintegy 500 ember előtt megrendezett fórumon, amelyen részt vett Mezey Barna, az ELTE rektora és Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere is.

Pokorni Zoltán elmondta: bár az iskolát az ELTE tartja fenn, 2007 óta egy szerződés keretében a Hegyvidéki Önkormányzat évente 50 millió forintos támogatást nyújtott az intézménynek, erre azonban a továbbiakban nincs keret. Mint mondta,csak az általános iskolai képzést akarják megtartani, mert az szakmailag nagy értéket képvisel, a kis gyerekeket pedig nem akarják más iskolákba áthelyezni.

Hozzátette: amennyiben megszűnik a középiskolai oktatás, a kerület többi középiskolájában el tudják helyezni az érintett diákokat.

Mezey Barna, az ELTE rektora a finanszírozással kapcsolatban elmondta, 4 milliárd forinttal kevesebb támogatást kapott az ELTE, és emiatt a forráskivonás miatt van szükség a költségcsökkentésre. Õ is amellett foglalt állást, hogy a gyakorlóiskolának csupán a középiskolai részét szüntessék meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×