INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

ELTE Gyakorlóiskola: a középiskolai oktatást akarják megszüntetni

Infostart / InfoRádió
Csak a középiskolai oktatást akarják megszüntetni a Kiss János altábornagy utcai ELTE Gyakorlóiskolában - derült ki azon a mintegy 500 ember előtt megrendezett fórumon, amelyen részt vett Mezey Barna, az ELTE rektora és Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere is.

Pokorni Zoltán elmondta: bár az iskolát az ELTE tartja fenn, 2007 óta egy szerződés keretében a Hegyvidéki Önkormányzat évente 50 millió forintos támogatást nyújtott az intézménynek, erre azonban a továbbiakban nincs keret. Mint mondta,csak az általános iskolai képzést akarják megtartani, mert az szakmailag nagy értéket képvisel, a kis gyerekeket pedig nem akarják más iskolákba áthelyezni.

Hozzátette: amennyiben megszűnik a középiskolai oktatás, a kerület többi középiskolájában el tudják helyezni az érintett diákokat.

Mezey Barna, az ELTE rektora a finanszírozással kapcsolatban elmondta, 4 milliárd forinttal kevesebb támogatást kapott az ELTE, és emiatt a forráskivonás miatt van szükség a költségcsökkentésre. Õ is amellett foglalt állást, hogy a gyakorlóiskolának csupán a középiskolai részét szüntessék meg.

A címlapról ajánljuk