eur:
387.01
usd:
356.43
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Támad a hó és a szél

A havazás miatt csaknem harminc munkagéppel dolgoznak Zala megye közútjain, az emelkedő útszakaszokon kamionok akadnak el - közölte a közútkezelő megyei igazgatóságának ügyeletese szombaton. A Dunántúl déli részén és a Dél-Alföldön szombaton komoly havazás és erős szél várható.

A közlekedésben nagyobb fennakadások nincsenek és jelenleg valamennyi település megközelíthető a megyében. A Dunántúl déli részén szombaton komoly havazás és erős szél várható. A meteorológiai szolgálat Baranya megye területére piros-, a szomszédos megyékre sárga riasztást adott ki.

Mediterrán ciklon csapadékrendszere kelet felé mozdul, így az intenzív havazás a dél-dunántúli régióból kiterjed a Dél-Alföld nagyobb részére.

Az ország déli megyéiben (Dél-Dunántúl, Dél-Alföld) 10-20 cm friss hó várható, a déli országhatár mentén akár 30 cm hullhat szombaton. Délutántól az erősebb havazás súlypontja fokozatosan tolódik a délkeleti országrész fölé - írja a met.hu.

Az északkeleti szél tovább erősödik, helyenként viharossá fokozódik. A széllökések az országban jellemzően meghaladják a 50 kilométer/órát, de a legerősebb lökések 60-70 kilométer/óra körül várhatók. A már hóval borított tájakon a nap első felében a Dunántúl déli részén, később főként az Alföld déli részén a viharos szél jelentős hóakadályokat is emelhet. A megerősödő szél a hóval borított tájakon máshol is hordja majd a havat.

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka fokozatosan a Tiszántúlra helyeződik át a havazás.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×