eur:
389.78
usd:
363.64
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Utalják a béremelésekből kimaradóknak a fizetésnövekményt - lapszemle

Decemberben utalják az egészségügyi béremelésekből kimaradóknak a pótlólagos fizetésnövekményt - írja meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Népszabadság. Az Index azt írja, szupererős mesterséges izmot hozott létre egy nemzetközi kutatócsoport.

Decemberben utalják az egészségügyi béremelésekből kimaradóknak a pótlólagos fizetésnövekményt - írja meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Népszabadság. A lap szerint körülbelül másfél milliárd forint marad az egészségügyi béremelésre szánt 30,5 milliárd forintból, amelyből decemberben 2012. januárjáig visszamenőleg néhány ezren kaphatnak fejenként havi néhány tízezer forintnyi többletbért.

Kétszer bizonyosan találkozott Laborc Sándor a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójaként P. Tamással, az Energol Rt. előzetes letartóztatásban levő volt vezetőjével - értesült a Magyar Nemzet. A lap szerint egy budai nyilvános helyen 2007 és 2008 környékén két találkozó is zajlott a polgári elhárítás korábbi vezetője és a kilencvenes évek közepének alvilági leszámolásai kapcsán most előzetes letartóztatásban lévő volt olajos vállalkozó között.

Az Index azt írja, szupererős mesterséges izmot hozott létre szén nanocsövekből álló, paraffinviasszal feltöltött szálakból egy nemzetközi kutatócsoport. A mesterséges izom százezerszer nagyobb súlyt képes felemelni, mint a sajátja, és 85-ször több mechanikai erőt képes kifejteni, mint a vele megegyező méretű természetes izom.

Átmenetileg megakadt a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Egyesület bejegyzése, miután hiánypótlásra visszaküldték a szervezet bejegyzési kérelmét - írja a Népszabadság. A napilap úgy tudja: technikai jellegű javítást kértek a volt kormányfő szervezetétől, amit a Népszabadság hivatalosan meg nem erősített információi szerint a Haza és Haladás jogászai azóta megtettek a bíróság felé.

A Magyar Nemzet azt írja, jogvédők helyett népi kezdeményezés is dönthetne a hajléktalanok sorsáról - vetette fel a főpolgármester a legutóbbi alkotmánybírósági döntés nyomán. Szerinte az aluljárók és a közterületek megszállásához, az emberi kiszolgáltatottság növeléséhez nem lehet visszatérni.

Az Index a magyar nyelv túlélési esélyeiről tartott konferenciáról ír. A nyelvészek szerint a digitális kultúrában is meghatározó elem marad az emberi nyelv mint a természetes emberi kommunikáció alapja, ahhoz azonban, hogy ez normálisan működjön, összetett technológiára van szükség, melynek jó része még az angol nyelv számára sem elérhető. Aki lemarad, az viszont kimarad: a világ hatezer nyelve közül a becslések szerint legalább kétezer nyelv kihal a digitális korban, a következő évszázadokban, mások pedig megmaradnak a családok és ismerősök közötti nyelvnek, elvesztik azonban szerepüket az üzleti életeben és a tudományos szférában.

Tegnap este a kormánypártok megszavazták a 2013-as adóváltozásokat. Fennmarad a teljes bankadó, jön a tranzakciós illeték, sarcolják az energiacégeket. A portfolio.hu összegyűjtötte, hogy mire érdemes odafigyelni.

A Napi Gazdaság azt írja, a bajba jutott devizadósokat mentő Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET) nettó 510 millió forint becsült értékben írt ki közbeszerzési eljárást ingatlanbiztosítás megkötésére. A közreműködő alkuszt már kiválasztották, most a biztosítót keresik.

A havi bruttó 202 ezer és 1 millió forint közötti jövedelműek a nyertesei a jövő évi személyi jövedelemadó változásoknak. A bruttó 202 ezer forint alatti jövedelműek viszont továbbra sem éreznek semmit a kormány adócsökkentési programjából. A pénzcentrum.hu segít kiszámítani, hogy jövőre mekkora lesz az olvasó fizetése.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×