eur:
387.73
usd:
357.62
bux:
68097.3
2024. május 17. péntek Paszkál

"A Titanic süllyed, de még a zenekar játszik" - az ellenzék az adócsomagról

Az ellenzék kétkedve fogadta a nemzetgazdasági minisztérium újabb adócsomagjáról szóló híreket.

Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője szerint csupán adószépészeti csomagról van szó, ami arra hivatott, hogy választókat csalogasson vissza a kormánypártokhoz.

"Amikor Varga Mihály bejelentette, hogy a jövő évben nincs gazdasági növekedés, magas az infláció, ebből adódóan a költségvetés adatai semmit nem érnek és 300 milliárddal kell majd betömködni azokat a lyukakat, amik a költségvetésen vannak, akkor Matolcsy úr adócsomagja olyan, mint mikor a Titanic süllyed, de még a zenekar játszik" - fejtette ki.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese, Volner János szintén úgy látta, hogy a kormány nincs abban a helyzetben, hogy adót csökkenthessen. Kiemelte: eddig jellemzően az volt a gyakorlat, hogy amikor a kormány adót csökkentett, akkor valahogy több adót kellett fizetniük az embereknek. Minden törvényjavaslatnak vannak apró betűs részei, ezeket várjuk kíváncsian - tette hozzá.

Vágó Gábor, az LMP részéről úgy vélte, hogy az állandó adóötletelés folyamatos bizonytalanságban tartja a vállalkozókat. Úgy látta, a félszuperbruttó kivezetése a személyi jövedelemadó-rendszerből ismét a vagyonosokat és a jól keresőket hozza helyzetbe az egész költségvetés rovására. Mindenki fizeti majd annak az árát, hogy pár százezer ember ismét jobban jár - tette hozzá.

Vágó Gábor hozzátette: pártja emellett a csomag több elemével is szimpatizál, mint például a fiatalok lakásvársárlását könnyítő lépéssel, amely megfelezi a vásárlás utáni illetéket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×