eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Már QR-kóddal is lehet vásárolni a Shopline-nál

Lassan már minden okostelefonban előre telepített alkalmazás a QR-kód-olvasó, amely már a vásárlásban és pénzügyi tranzakciók elindításában is hatékonyan használható. A Shopline webáruház elsők közt alkalmazza ezt a megoldást új plakátkampányában, amelynek keretében az okostelefonos vásárláshoz kedvezményes ár és ingyenes szállítás társul.

"A Bookline kibővülésével létrejött, a könyvek mellett számos más terméket is kínáló Shopline webáruház mindig is nagy hangsúlyt fektetett az innovatív megoldások alkalmazására, amelyben a mobil mára megkerülhetetlen platformmá vált" - közölte Deák András üzletfejlesztési igazgató.

A Shopline a MasterCard®, az FHB Bank, a Telenor, a T-mobile és a Cellum Zrt. által kezelt konzorciummal való marketing-együttműködés eredményeként a kibővült kínálatából - amely eddig többnyire a könyvekről volt ismert - két trendi és figyelemfelkeltő terméket választott ki, amelyeket az országban a legkedvezőbb áron lehet megvásárolni MasterCard® Mobile alkalmazáson keresztül. Sőt, a megrendelt terméket az országban bárhova díjmentesen kiszállítják. Plakátjaikkal Budapest területén csaknem 200 helyszínen, döntően busz- és metrómegállókban lehet találkozni.

Az üzletfejlesztési igazgató hozzátette: a QR-kódos vásárlás alkalmazási területét nézve a jövőben nemcsak egy-egy plakáton megjelenő akciós termék megvásárlására lesz lehetőség. Terveik szerint a nyomtatott szóróanyagaikon szereplő termékek is megvásárolhatóak lesznek kényelmesen, az adott termékhez tartozó QR-kód lefotózásával. "Fesztiválokon vagy olyan helyszíneken, ahol közvetlen értékesítés nem lehetséges, egy vitrinbe elhelyezett termék mellé nem csak árcímkét, hanem QR- kódot is ragasztunk, aminek segítségével meg lehet vásárolni az adott terméket. A múlt hétvégén megrendezett Édes Napok Budapest - Csokoládé- és Édességünnepen is ezt tettük. Emellett boltjaink megszokott nyitvatartási idején túl is szeretnénk megadni a lehetőséget vásárlóinknak, hogy ne kelljen hazáig várniuk az adott termék megvásárlásával".

Deák András további lehetőségeket lát a rádiófrekvenciás, azaz NFC technológiában, amely a jelenlegi érintésmentes bankkártyás fizetés kapcsán kezd népszerűvé válni. A technológia gyors és biztonságos adatkapcsolatot, hatékonyabb információáramlást és mobilalkalmazással történő kommunikációt tesz lehetővé. Mivel az NFC-technológia nemsokára egyre több okostelefonban lesz jelen, felhasználását tekintve a szorosan vett pénzügyi tranzakciók (bankkártyás fizetés, törzsvásárlói pontok gyűjtése) mellett marketinghirdetések elhelyezésére is alkalmas. Például úgy, hogy a vásárló az utcán, kirakaton elhelyezett poszterhez érinti mobilját, ahol azonnal kedvezménykupont kaphat, bővebb leírást a képen mutatott termékről, vagy éppen törzsvásárlói pontjait már a pénztárnál érvényesítheti, egyúttal fizethet is a mobiltelefonja segítségével.

Mi az a QR-kód?

A QR-kód egy pontokból álló grafikus kód; nevét az angol Quick Response (gyors válasz) rövidítéséből kapta. A QR-kód hibatűrő képessége és az a tény tette különösen népszerűvé, hogy számos különböző típusú írásjel (pl. európai, kínai) kódolható a segítségével. Alfanumerikus karakterekből (tehát betűkből és számokból) összesen 4296 karakter tárolható egy kódban.

A QR-kód 1994-ben jelent meg, azonban az igazi áttörést az okostelefonok elterjedése jelentette a technológia történetében: 2011. januártól a mai napig a kifejezésre irányuló google keresések száma megötszöröződött.

Felmérések szerint 2012 első három hónapjában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban az okostelefon-tulajdonosok 14,5 százaléka használta QR-kód olvasására készülékét, vagyis összesen 14,2 millió felhasználó. Többségük (50,9%) magazinban vagy újságban talált kódot szkennelt be, de a csomagolásokon látható QR-kódok is jelentős, 38 százalékos forgalmat generáltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×