eur:
389.09
usd:
364.04
bux:
68080.25
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Török Gábor: Orbán a meglévő bázist próbálja összetartani

Alaposan megtervezett, felépített kommunikációs stratégia kapcsolódik a kormány IMF politikájához - mondta Török Gábor politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában. Az egyetemi tanár hozzátette, a hétfői napirend előtti felszólalás üzenetei egyszerűek voltak, de az még mindig nem világos, hogy a megállapodást, vagy annak elmaradását készítik elő.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédeivel nem a kormányt bírálókat kívánja meggyőzni, hanem a Fidesz 2010-es szavazótáborát próbálja összetartani - mondta Török Gábor politikai elemző. Az egyetemi tanár az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte: a kormányfő egész nyáron arra törekedett a politikai kommunikációjában, hogy a meglévő bázist készítse fel és tartsa egyben.

A politikai elemző szerint a felszólalás üzenete egyszerű volt: nem a magyar gazdaság az oka annak, hogy szükség van a megállapodásra, és korábbinál jobb megállapodást kötne a kormány, az viszont nem egyértelmű, hogy ebből mi következik.

Török Gábor úgy látja, a miniszterelnök beszéde több érvet szolgáltatott amellett, hogy lesz megegyezés az IMF-fel, bár az szerinte még mindig nem világos, hogy a megállapodást, vagy annak elmaradását készítik elő.

A viszonylag egyszerű politikai kommunikáció, miszerint létezik a jó és a rossz megállapodás, azt a célt szolgálja, hogy legyen egy olyan gondolatmankó, amihez majd tudnak a választók alkalmazkodni - fejtette ki. Hozzátette: a kormánnyal kritikusok számára ez nehezen befogadható, de elsősorban nem az ő meggyőzésükre helyezi a hangsúlyt a kormányfő, hanem egy olyan valóságértelmezést próbál adni, ami elfogadható lehet a saját szavazói számára.

Török Gábor szerint érdekes lenne látni egy kutatást arról, hogy a Fidesz szavazóinak mekkora része tud azonosulni ezzel a politikai kommunikációval és mit gondolnak a lecsupaszított politikai üzenetről a választók.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 16:30
×
×
×
×