eur:
389.4
usd:
363.28
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mit okozna a tanárképzés átalakítása?

A PDSZ örömmel fogadta a tanárképzés várható átalakítását, az InfoRádió által felkeresett iskolaigazgató pedig az előzetes alkalmassági vizsga fontosságát hangsúlyozta.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének vezetője üdvözölte a tanárképzés átalakításáról szóló tervezetet, de volt, amit nem értett. Kifejtette: nem tudja, hogy jó megoldás-e ismét külön képezni az általános iskolai tanárokat és a középiskolai tanárokat. Ha a tárca ezt így látja jónak, annak nyilvánvalóan megvan a szakmai háttere, bár nem ismerik azokat a kutatásokat, amelyek ezt megalapozták - tette hozzá.

Hámori Veronika, a budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium igazgatója az előzetes alkalmassági vizsga fontosságát hangsúlyozta. Erre korábban csak a tanítóknál volt példa - tette hozzá.

A Magyar Nemzetben hétfőn megjelent tervezet szerint az oktatási államtitkárság jövő ősztől szétválasztaná az általános és a középiskolai tanárok oktatását, nagyobb hangsúlyt helyezne a hallgatók szakmai gyakorlatára és újra bevezetné az osztatlan képzést. Az előterjesztést szerdáig lehet véleményezni.

Az általános iskolai tanári szak négyéves lenne egy év gyakorlattal, az itt végzettek pedig csak nyolcadik osztályig taníthatnának, valamint a szakiskolák 9-10. évfolyamán. A középiskolai tanári szakon diplomázók öt évet töltenének az egyetemen, majd ugyancsak egy év gyakorlattal zárhatnák le tanulmányaikat..

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×