eur:
386.03
usd:
355.55
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Több országban keresték Magyar Róbertet - lapszemle

A Népszabadság a késve induló fejlesztésekről ír, míg a Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy a spanyol hatóságok is meggyanúsították Magyar Róbertet.

A Népszabadság arról ír, hogy jócskán akadnak problémás, késve induló fejlesztések a Nemzeti Infrastruktúra Zrt.-nél. A csúszásban lévő munkák összértéke eléri a 40 milliárd forintot.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy több bűncselekménnyel, köztük egy gyilkossági kísérlettel is meggyanúsították a spanyol hatóságok a nemrég elfogott Magyar Róbertet, a fekete seregként ismert bűnszervezet tényleges életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtott vezetőjét. A két és fél éve a házi őrizetből megszökött, Marbellában elfogott férfi hazahozatalára azonnal megtette az intézkedéseket a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A férfi hazahozatalát nem gátolja, hogy Spanyolországban eljárás indult ellene. A Magyar Nemzet szerint Magyar Róbert vélhetően nem csak Spanyolországban bujkált, és követett el bűncselekményeket, ezt jelzi, hogy szombaton Svájc, Izland és Norvégia is kérte az ibériai hatóságoktól, hogy nekik adják ki a szökevényt.

A Napi Gazdaságban arról olvashatnak, hogy bolti készletek kifogytával már negyvenes égőt is hiába keres majd a boltokban az, aki ragaszkodik a hagyományos villanykörtéhez, miután annak a gyártását is leállították az EU-ban. Kiskapu azonban maradt azoknak, akik nem barátkoztak meg az energiatakarékosabb megoldásokkal.

Az Index cikke szerint az amerikai választási térkép a hivatalban lévő elnöknek, Barack Obamának kedvez. A republikánusoknak több államban is fordítaniuk kell, ha választást akarnak nyerni. Az Egyesült Államok választási rendszerében a szavazók valójában államonként adják le a szavazataikat, majd az államonként elnyert elektorok - összesen 538-an - választanak elnököt, így a győzelemhez 270 elektort kell szerezni. A rendszer következménye, hogy a választások tulajdonképpen egy tucatnyi államban, az úgynevezett csatatéren dőlnek el. A forgatókönyveket elolvashatja az Indexen a valószínűtől és a szinte lehetetlenig.

A Portfolio.hu oldalon arról olvashatnak, hogy idén fél százalékkal, jövőre másfél százalékkal növekedhet a finn GDP a Nemzetközi Valutaalap napokban kiadott szakértői jelentésében, azaz látszólag immunis az eurózóna lassulására, illetve válságára. Az IMF azonban továbbra is arra figyelmeztet, hogy az ország erősen ki van téve az eurózóna adósságválsága esetleges fokozódásának még akkor is, ha a bankrendszerének közvetlen kitettsége csekély a periféria országok felé.

A Pénzcentrum.hu arról ír, hogy egy friss kutatás szerint átlagosan 64 percnyi időt tölt egy látogató egy-egy magyarországi plázában. A bevásárlóközpontokban több a nő, de jelentősek a különbségek az egyes házak között. Az ideális bevásárlóközpont három legfontosabb ismérve a különböző árszínvonalú üzletek jelenléte, a közelség, illetve könnyű megközelíthetőség és a hosszú nyitva tartás.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×