eur:
386.03
usd:
355.39
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Orbán: Higgadtan vesszük tudomásul a vitát

Magyarország higgadtan és nyugodtan veszi tudomásul az azeri kiadatási ügy körüli vitát - mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor hangsúlyozta: Budapest eddig is a nemzetközi jogi eljárásrendet követte az ügyben, és ezután is ezt teszi.

Magyarország pénteken adta ki Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa meggyilkolása miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt azeri tisztet, akit hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek.

A történtek miatt Örményország megszakította diplomáciai és minden egyéb hivatalos kapcsolatát Magyarországgal.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Zelenszkij szerint nem mennek NATO-katonák Ukrajnába, 62 drónnal támadtak reggel orosz területekre - Háborús híreink hétfőn

Zelenszkij szerint nem mennek NATO-katonák Ukrajnába, 62 drónnal támadtak reggel orosz területekre - Háborús híreink hétfőn

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Reutersnek adott interjúban kifejtette, hogy Ukrajna nyugati szövetségesei túlságosan késlekednek a katonai támogatásról szóló döntések meghozatalával. Eközben az ország keleti részén, különösen Donbász irányában, fokozódnak a harcok és új orosz offenzíva indult Harkiv városa felé. Oroszország arról számolt be, hogy Ukrajna vasárnap 62 drónnal indított nagyszabású támadást orosz területek ellen, ami egy dél-oroszországi olajfinomító működésének leállását eredményezte, és amerikai, francia valamint ukrán rakéták is célba értek az orosz ellenőrzés alatti területeken. A finomító egy magánvállalat, amely évente mintegy 4 millió tonna kőolajat dolgoz fel. Legfontosabb háborús híreinket hétfőn az alábbiakban foglaljuk össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×