INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Orbán: Magyarországot ki fogjuk váltani a zálogból

Infostart / InfoRádió
Orbán Viktor miniszterelnök kölcsönkérte Lázár Jánost szülővárosától a hódmezővásárhelyi közgyűlés rendkívüli ülésén.

A kormányt hivatalba lépése óta egyetlen cél vezette, hogy legalább 5 millióan dolgozzanak és adózzanak az országban - mondta az elmúlt két évre visszatekintve Orbán Viktor.

Úgy érzem, jó irányba haladunk. kétségkívül ez nem egy egyszerű és sima út, de úgy látom, hogy a ciklus végére Magyarországot ki fogjuk váltani a zálogból, és el fogjuk érni, hogy a saját lábára álljon. A hiteleink egy nagy részét vissza fogjuk fizetni, visszaadjuk a magyarok kezébe Magyarország sorsát, nem külföldi pénzügyi szervezetek, nem külföldi hatalmak fogják eldönteni, hogy miképpen, hogyan éljünk és rendezzük be az életünket, hanem reményeink szerint a következő évtizedekben erről kizárólag a magyar választók döntenek majd - fogalmazott.

A kormányfő Lázár János Hódmezővásárhely fideszes polgármesterének meghívására érkezett a helyi közgyűlés rendkívüli ülésére, mivel a városvezető hamarosan a Miniszterelnökséget vezető államtitkár lesz, ezért le kell mondania polgármesteri tisztségéről. Orbán Viktor "kikérte" a hódmezővásárhelyiektől Lázár Jánost. Mint fogalmazott, szeretné kölcsönkérni a polgármestert, "mert volna itt egy kis munka, ahol szükségem volna rá".

A miniszterelnök hozzátette, hogy nem akar Lázár Jánosból "pesti politikust" csinálni.

Nem is esne ez jól neki, szükség sincsen rá, van is abból elég, úgyhogy jobb lenne, ha inkább - így szól a közös megállapodásunk - vásárhelyiként dolgozna majd a kormány államtitkáraként, és így vezetné majd a miniszterelnökséget.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy magyar politikában olyan emberekre van szükség, akik a magyar valóságban élnek, nem felejtik el honnan jöttek, akik szülőföldjükre nem ugródeszkaként tekintenek, hanem olyan helyként, ahova időről-időre vissza kell térni.

Lázár elfogadta Orbán felkérését

A vidék érdekeit szeretné szolgálni a kormányban Lázár János, aki a hódmezővásárhelyi közgyűlés pénteki rendkívüli ülésén bejelentette, elfogadja Orbán Viktor felkérését a Miniszterelnökség államtitkári posztjára, és a törvényes határidőn belül lemond polgármesterségről.

"A közös munkánk során mindvégig a vidéki emberek embere lennék az ön kormányában, a vidéki érdekeket fogom szolgálni" - mondta a politikus a kormányfőnek, aki beszédében "kikérte" Lázár Jánost a vásárhelyiektől.

Nincs olyan települése az országnak, ahol a helyiek, a lokálpatrióták ne értenének egyet abban, hogy a legfontosabb a következő időszakban, hogy Magyarország talpon maradjon, és végre valódi közösség legyen - közölte Lázár János.

Hanganyag: Sigmond Árpád


A címlapról ajánljuk