eur:
392.16
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Mit szól az ellenzék az újabb nemzeti konzultációhoz?

Az ellenzék feleslegesnek tartja az Orbán Viktor által bejelentett új nemzeti konzultációt.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője szerint a kormánynak az újabb konzultáció helyett inkább cselekednie kellene a munkahelyteremtés érdekében. "Az Orbán-kormány adóinak, sarcainak és gazdaságpolitikai hibáinak az árát az emberekkel fizetteti meg - ez az, amit az MSZP el- és visszautasít. Különösképpen azt, hogy az Orbán-kormány milliárdokért konzultációkat folytat, miközben egyébként megszorítások, adóemelések jutnak az embereknek osztályrészül" - jelentette ki.

A jobbikos Gyöngyösi Márton egyenesen tragédiának nevezte a konzultáció bejelentését. "Az, hogy Orbán Viktor és kormánya két évvel a választások után még mindig iránykereséssel tölti az idejét, nemzeti szempontból tragédiának értékeljük. Ez történik, ha világos program nélkül nyer választást egy párt" - fogalmazott.

Scheiring Gábor az LMP részéről felesleges pénzkidobásnak nevezte a konzultációt. "A kormány semmi mást nem tesz, csak beismeri, hogy két év alatt a munkahelyteremtő programja teljes kudarcot vallott. A 16 új kérdés helyett az LMP-nek két egyszerű kérdése van a miniszterelnökhöz: hol van az egymillió új munkahely és ki lesz Matolcsy György utódja?" - mondta.

A képviselő ismét a többkulcsos személyi jövedelemadó-rendszer visszavezetését szorgalmazta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×