eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Varga a gazdaság számára kifejezetten előnyös megállapodásra törekszik

Támogatta Varga Mihály tárca nélküli miniszterré történő kinevezését az Országgyűlés gazdasági bizottsága. A kormánypárti képviselők igennel szavaztak, az ellenzéki képviselők tartózkodtak. Varga Mihály olyan hitelmegállapodás megkötésére törekszik az IMF-fel és az EU-val, amely kifejezetten előnyös az ország és a gazdaság számára, így erősíti a magyar gazdaság iránti bizalmat.

Varga Mihály meghallgatásán kifejtette, hogy a kormány elővigyázatossági megállapodásra törekszik, amely biztonsági hálót jelent a magyar gazdaságnak, így erősíti a gazdaság iránti bizalmat, amelynek köszönhetően egyebek mellett a GDP 4-4,3 százalékát is elérő adósságszolgálat is csökkenhet.

A tárca nélküli miniszterjelölt kinevezés előtti meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának keddi ülésén azt is hozzátette: olyan megállapodásra van szükség, amely tartható, amely garanciát jelent a nemzetközi szervezeteknek arra, hogy Magyarország gazdasága fenntartható pályán halad. Hangsúlyozta: a kormány eddigi erőfeszítései például az államadósság csökkentésében akkor hasznosulhatnak igazán, ha a gazdaság iránti bizalom erősödik.

Meghallgatását követően újságíróknak elmondta, a szükséges intézkedéseket a kormány megtette, ezt Brüsszel ismeri, így bízik benne, hogy a pozitív döntés születik az ország ellen indított túlzottdeficit-eljárásban.

A tárgyalások megkezdését firtató kérdésre pedig azt mondta: abban bízik, hogy a tárgyalópartnerek is már a nyár folyamán elkezdődő tárgyalásokra készülnek.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×