eur:
389.81
usd:
363.75
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Semmelweis Egyetem szenátusa egyhangúlag támogatta Szél Ágoston rektori pályázatát

A Semmelweis Egyetem szenátusa egyhangúlag, továbbá a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és annak oktatásért felelős államtitkársága is támogatja Szél Ágostonnak, az egyetem jelenlegi általános rektorhelyettesének rektori pályázatát - közölte az intézmény honlapján pénteken.

A jelenlegi rektor Tulassay Tivadar 2003 óta vezeti az intézményt. Az egyetemi közlemény szerint Tulassay Tivadar megbízatása 2012. június 30-án jár le. A szenátus jóváhagyásával a rektor az oktatási feladatokat felügyelő Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól kérte a pályázat meghirdetését. Erre egy rektorjelölt adta be a pályázatát, Szél Ágoston. Az új rektort június 29-én, a Semmelweis Napon iktatják be hivatalába.

Mint írták, a szenátus csütörtöki ülésének rektorválasztással kapcsolatos napirendi pontján részt vett Hoffman Rózsa, oktatásért felelős államtitkár is, aki köszönetet mondott azért a sok évtizede folyó munkáért, amit az egyetem a hazai egészségnevelés, egészségügy és orvosképzés területén tesz. "Az oktatásért felelős államtitkárság, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium örül a rektori pályázatnak, támogatja Dr. Szél Ágoston rektori pályázatát" - jelentette ki Hoffmann Rózsa. Hozzátette: bízik benne, hogy a jelölt megkap minden támogatást ahhoz, hogy a két nagyon jól megválasztott stratégiai célját megvalósítsa.

A rektorjelölt az elmúlt évtizedekben laborvezetőként, tanszékvezetőként, bizottságok elnökeként, kari vezetőként, valamint a Doktori Tanács elnökeként is tevékenykedett. A Semmelweis Egyetem Szenátusa Szél Ágoston jelenlegi általános rektorhelyettes rektori pályázatát harminchét igen szavazattal, egyhangúlag támogatta - írta az egyetem közleményében.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×