eur:
387.69
usd:
357.55
bux:
68172.79
2024. május 17. péntek Paszkál

Cséfalvay: A kormány a vállalt határidőre megszünteti a különadókat

A kohéziós alapok felfüggesztéséről szóló javaslatot úgy hozták meg az unió vezetői, hogy nem vették figyelembe a magyar kormány több fontos intézkedését, és ezek meg fogják győzni Brüsszelt - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

A kormány a vállalt határidőre megszünteti a különadókat - erősítette meg az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

Cséfalvay Zoltán azt mondta, hogy 2013-ban megszűnnek az energia- és a telekommunikációs szektorra, illetve az áruházláncokra kivetett válságadók. A Bankszövetséggel decemberben aláírt megállapodás alapján a bankadó 2013-ban feleződik, 2014-ben pedig az európai szintre kerül.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormány három évre kért segítséget a különböző szektoroktól, és újabb különadó-terhelést nem tervez.

Cséfalvay Zoltán egyetértett azzal, hogy a kohéziós támogatások felfüggesztésének ügye technikai jellegű. Az alapvető kérdés, hogy 2013-ban az államháztartási hiány 3 százalék alatt lesz-e, ebben van vita Brüsszellel - tette hozzá.

Az Európai Bizottság a javaslat meghozatalakor még nem vette figyelembe a magyar kabinet több fontos intézkedését, és az államtitkár szerint ezek meggyőzik az uniót. A konvergenciaprogramban, a nemzeti reformprogramban és legkésőbb az őszi költségvetésben a kérdést rendezni tudja a kormány, ezt követően pedig a bizottság megteheti javaslatát, hogy eltekint a felfüggesztéstől - fejtette ki.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×