eur:
388.82
usd:
361.94
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Májusban mutatja be választási programjának tervezetét az MSZP

Az MSZP május 1-jén mutatja be választási programjának tervezetét, amelyet ezt követően egy Párbeszéd a nemzetért címen induló rendezvénysorozaton kíván megvitatni - jelentette be Mesterházy Attila, a szocialista párt elnök-frakcióvezetője hétfőn, az Országgyűlés épületében tartott sajtótájékoztatón.

Az MSZP a 2014-es parlamenti választásokra készülve az év végéig minden egyéni választókerületben kiválasztja képviselőjelöltjét - közölte az ellenzéki politikus, kiemelve: a jövő év elejétől kétéves kampányba kezdenek, amelynek során el akarják kerülni azt a 2006-ban elkövetett hibát, hogy a választóknak teljesen mást ígérnek, mint amit később végrehajtanak. Megjegyezte ugyanakkor azt is, a Fidesz most ezt teszi, amiért a választók biztosan megbüntetik majd a következő voksoláson.

Mesterházy Attila a programtervezet kiemelt témái közül elsőként az euro-atlanti integráció mélyítését említette, ami a szocialisták meglátása szerint segíthet Magyarország válságból történő kilábalásában. A további fejezetekből idézve elmondta, az MSZP egy "erős, fejlesztő, hatékony és határozott" állami szerepvállalásban hisz, a "jogállamiság, az alkotmányosság és a demokratikus működés helyreállítása" érdekében pedig együttműködést ajánl minden magyarországi demokratikus erőnek. Mint mondta, az anyagban kitérnek az egészségügy, az oktatás, valamint a nyugdíjrendszer és szociális ellátórendszer színvonalának javítására, továbbá a gazdaság fejlesztésének és a foglalkoztatás bővítésének lehetőségeire. Hozzátette, a tervezet utolsó fejezete a nemzeti érdekérvényesítés módjairól szól majd, amelyben kikötnék például, hogy a nemzet fogalmát nem lehet kirekesztő céllal használni, továbbá egyetlen nemzeti szimbólumot sem szabad kisajátítani.

Mesterházy Attila szólt arról is, májusban - szintén a tervezet részeként - bemutatnak egy Kelet-Magyarországról szóló programot is, amelyet az MSZP helyben élő szakértők bevonásával készít.

A szocialista frakció hétfői ülésén történtekre kitérve elmondta, arra kérik a kormányt, adjon tájékoztatást arról, milyen módon akarja tovább csökkenteni a gyógyszerkassza idei forrásait, továbbá milyen konkrét lépéseket hajtanak végre az egészségügyi dolgozók bérének rendezésére.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×