eur:
389.59
usd:
362.02
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Mohi Csaba: Meg kell vonni a bizalmat a Bizottságtól

Mohi Csaba, az uniós kereskedelmi és társulási tárgyalások kormánydelegációjának a szakértője szerint a magyar kormánynak kezdeményeznie kellene az Európai Parlamentnél az Európai Bizottság elleni bizalmatlansági indítványt. Az egyetemi tanár arról is beszélt az InfoRádiónak, hogy ha az uniós intézmények nem tudják biztosítani az egyenjogúságot, akkor nőni fog az euroszkeptikusok aránya.

A Bizottság úgy viselkedik Magyarországgal szemben, mintha középkori feudális urak lennének, akik pallós jogot gyakorolva igazságot szolgáltatnak - mondta az InfoRádiónak Mohi Csaba.

Az EU-s kereskedelmi és társulási tárgyalások szakértője hozzátette: az EB feladata az lenne, hogy az európai integráció eredményes, sikeres és kiegyensúlyozott működését biztosítsák. Ezt elmulasztották, ilyenkor jöhet az úgynevezett kötelességmulasztási eljárás.

Mohi Csaba egyetemi tanár hozzátette: ha a Bizottság és az európai parlamenti képviselők a kötelességmulasztással anyagi kárt is okoztak, akkor személyes anyagi kártérítési felelősséggel tartoznak,

Meg kell vonni a bizalmat ettől a Bizottságtól, mégpedig úgy, hogy az Európai Parlamentben a magyar kormány bizalmatlansági indítványt nyújt be a testülettel szemben - emelte ki a szakértő, aki azonban hangsúlyozta azt is, hogy nem reális alternatíva az unióból való kilépés.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×