eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kivándorolt Mohácsi Viktória - lapszemle

Az ismert roma jogvédő és politikus, Mohácsi Viktória is kivándorolt Kanadába - értesült a Népszabadság. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy hat kiemelt jelentőségű gazdasági ügy áthelyezését kezdeményezte a Fővárosi Törvényszék elnöke.

Az ismert roma jogvédő és politikus, Mohácsi Viktória is kivándorolt Kanadába, hogy politikai menedékjogot kérjen - közli a Népszabadság. Mohácsi Viktória korábban az oktatási tárca roma és hátrányos helyzetű gyermekek integrációjáért felelős miniszteri biztosa, majd az SZDSZ színeiben 2004 és 2009 között az Európai Parlament képviselője volt.

Hat kiemelt jelentőségű gazdasági ügy áthelyezését kezdeményezte csütörtökön a Fővárosi Törvényszék elnöke - írja a Magyar Nemzet. Az eljárásokat a felperesek kártérítésért, szerződés érvénytelenségének megállapításáért, valamint hibás teljesítés és tisztességtelen piaci magatartás miatt kezdeményezték.

Attól függetlenül, ki hova tartozik, vagy mit gondol a politikáról, szeretetben dolgozzanak együtt - üzente az Index szerint levelében a kórházban lévő Csurka István az Új Színház társulatának. A levelet az intézmény új igazgatója, Dörner György olvasta föl az első általa vezetett társulati ülésen.

Kétéves csúszással lehet csak igénybe venni a korábbi szolgálati nyugdíj helyébe lépett járandóságból a gyermekek utáni adókedvezményt - írja a Pénzcentrum.hu. A vonatkozó kormányrendelet szerint ugyanis az ehhez szükséges igazolást csak az adóévet követő év június 30-ig adja ki az adóhatóság. Így az idei kedvezményeket csak a 2014-ben esedékes adóbevallásban lehetne érvényesíteni.

A Napi Gazdaság szerint a főszezonban is csak akciókkal képesek talpon maradni az osztrák sípanziókat működtető magyar vállalkozások a gyenge forint és a magas üzemanyagárak miatt. Több, sok esetben, a közelmúltban épült létesítményt már árulnak is a tulajdonosok, miután forgalmuk az előző szezonhoz képest 30-35 százalékkal esett, ugyanis a tapasztalatok szerint a vendégek többsége csak egy-egy hosszú hétvégére érkezik.

A Portfolio.hu Jim O'Neill a várakozásairól számol be. A Goldman Sachs Asset Management vezetője a CNBC-nek adott interjújában úgy azt mondta: nagy pesszimizmus közepette fogtak neki az idei évnek a befektetők, mert arra számítottak, hogy 2012-ben minden rossz megtörténhet, és bár az év végétől még messze vagyunk, az eddigi jelek egyáltalán nem támasztják alá a korábbi várakozásokat, a helyzet most messze nem olyan, mint 2008-ban vagy 2009-ben volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×