eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

"Magyarország elszigeteli magát" - hetilapszemle

A Figyelő interjút közöl a cseh külügyminiszterrel. A Heti Válasz a Magyarországon is egyre népszerűbb pangasius halról közöl írást.

A Figyelő interjút közöl a cseh külügyminiszterrel. Az államfői posztra is esélyes Karel Schwarzenberg attól tart, hogy Magyarország elszigeteli magát. A politikus elsősorban az új alkotmányt, a nemzeti bank szabályozását, valamint a külföldi bankok és befektetőkhöz fűződő kormányzati viszonyt említette. A cseh külügyminiszter szerint nem szerencsés egyidejűleg frontot nyitni az Egyesült Államokkal és az EU-val szemben. A Karel Schwarzenberggel készített interjú teljes szövegét tehát a Figyelőben olvashatják.

A Heti Válasz a Magyarországon is egyre népszerűbb pangasius halról közöl írást. A cikk szerint a vietnami Mekong-delta partvidékén tenyésztett állatokat kegyetlen körülmények között tartják, döghússal, csontliszttel, génmanipulált táppal, szójahulladékkal etetik. A halakat ráadásul antibiotikummal is tömik, nehogy elpusztuljanak a fertőzött vízben, emellett jó eséllyel találni bennük arzént, nehézfémet, klórvegyületeket. A délkelet-ázsiai ország 2010-ben másfél millió tonna pangasiust exportált. A hal az Egyesült Államokban már 2003-ban tiltólistára került, 2007-ben pedig a Természetvédelmi Világalap is feketelistára tette. A tenyésztők ezért új értékesítési területet kerestek és találtak Közép-Európában, ahol egyre több fogy belőle - írja a Heti Válasz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×