eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Könnyebb lesz fegyvert vásárolni - lapszemle

Visszatér elemzőként Somogyi Zoltán, az MDF volt kampánystratégája - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy tavasszal változhatnak a fegyvertartás szabályai.

Visszatér elemzőként Somogyi Zoltán, az MDF volt kampánystratégája - írja a Népszabadság. A cikkből kiderül, hogy Somogyi Zoltán nem tervez pártpolitikai szerepvállalást, és Orbán Viktort lecserélhetetlennek tartja.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy tavasszal változhatnak a fegyvertartás szabályai. A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint a változások egyik lényeges eleme az úgynevezett megszerzési engedély eltörlése. Ez azt jelenti, hogy a módosítás nyomán a fegyver tartásához szükséges hatósági engedéllyel már rendelkező személyek újabb külön engedély nélkül vásárolhatnának további lőfegyvereket.

Az Index úgy tudja, hogy Rogán Antal megszüntetné a Budapesti Közlekedési Központ működését, mert szerinte sokba kerül, és a BKV pénzügyi helyzetének megoldásában nem tudott érdemi eredményeket felmutatni. György István főpolgármester-helyettes az értesülésre reagálva azt mondta: az V. kerületi polgármester soha semmilyen jelét nem adta annak, hogy bármi problémája vagy kritikája lenne a BKK működésével kapcsolatban.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy a Belügyminisztérium több mint 148 millió forintért szerződik egy kft.-vel az építésügyi hatósági engedélyezési eljárást támogató elektronikus dokumentációs rendszerének uniós forrásból történő kiépítésére. Ez a rendszer az ország bármelyik településén lakó építtető számára lehetőséget biztosít az építésügyi hatósági engedélykérelem és mellékleteinek elektronikus benyújtására, valamint teljes körű elektronikus ügyintézési támogatást nyújt az építésügyi hatósági engedélyezési eljárásban közreműködő hatóságok számára.

A Portfolio.hu figyelmeztet, hogy február 1-től már csak a 2012-es éves autópálya bérletek - e-matricák - érvényesek. A portál szerint előfordulhat, hogy kétszer kell megfizetni a díjat. Mint írják: erre akkor kerülhet sor, ha egy leadott, eladásra szánt jármű még nem került új tulajdonoshoz - és erről nincs például okmányiroda által kiadott igazolás -, de a használó már az új autóval közlekedik. Ilyenkor az új járműre - az évből hátralevő időszak hosszától függően - éves, havi, vagy tíznapos matricá(ka)t kell vásárolni.

A Pénzcentrum.hu arról számol be, hogy interneten is lehet már asztalt foglalni a február 23-i Torkos Csütörtökre. A portál szerint nagy roham várható, és érdemes már most foglalni. Az akcióhoz máris közel 600 étterem csatlakozott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×