eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Így készül a havazásra az FKF Zrt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a várható rendkívüli időjárásra való tekintettel a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. összesen 142 szóró és ekéző járművet, 13 rakodógépet, valamint 46 darab egyéb kiszolgáló járművet állít készenlétbe.

A cég 1200 kilométeres főútvonal-hálózaton, 82 fővonali járatban végzi a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat. Első ütemben a főváros fő- és közösségi közlekedési útvonalain, hídjain, felüljáróin, valamint a lakosság ellátásában kiemelt szerepet játszó létesítményeihez, egészségügyi központokhoz, kórházakhoz, rendelőintézetekhez, élelmiszer elosztókhoz vezető utakon végeznek síkosságmentesítést és hóeltakarítást - derül ki az FKF Zrt. közleményéből.

A 2100 kilométeres mellékútvonal-hálózaton csak a főutak rendbetétele után, a havazás megszűnését követően mintegy 7-8 órával kezdik meg a munkavégzést. Az erőfeszítések ellenére a járművek nem jutnak el azonnal minden útra, ezért kérik a lakosság és a járművezetők türelmét.

A munkavégzés hatékonyságát jelentősen befolyásolhatja a rendkívüli hideg, mivel az alkalmazott síkosságmentesítő anyag olvasztóhatása mínusz 10 Celsius-fok alatt jelentősen romlik.

A járdák takarítása, síkosságmentesítése az ingatlanok tulajdonosainak kötelessége.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×