eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kivonult az MSZP

Kivonult a szocialista frakció az Országgyűlés rendkívüli téli ülésszakának idei utolsó, pénteki ülésnapjáról.

Az ellenzéki MSZP képviselőcsoportjának tagjai a napirend előtti felszólalások elhangzása után hagyták el az üléstermet. Egyik képviselőjük, Józsa István a kivonulást megelőző felszólalásában azt mondta: a kormánytöbbség olyan törvényeket akar elfogadtatni az Országgyűléssel, amelyek az eddigieknél is jobban aláássák a Magyarországgal szembeni befektetői bizalmat, és ebben a szocialisták nem hajlandóak részt venni.

Az LMP - amely már a szerdai ülésnapon is kivonult - már korábban jelezte, hogy a parlament téli rendkívüli ülésszakából hátralévő napok érdemi munkájában nem vesz részt, a frakció tagjai csak napirend előtt szólalnak fel ebben az időszakban a Házban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×