eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megfontolandó ajánlatot kaptak a rezidensek

Ajánlatot tett a teljes orvostársadalmat érintő alapbérrendezésre Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a Rezidensszövetség elnökének. Papp Magor "bizalomra okot adónak" nevezte az ajánlatot.

"A teljes orvostársadalmat érintő alapbérrendezésre vonatkozó ajánlatot kaptunk az államtitkár úrtól. Egyelőre semmi nem dőlt el, csupán egy előrelépés történt, ami már gondolkodásra ad okot."

Részleteket nem, mindössze ennyit közölt a Szócska Miklóssal több mint két órán át, zárt ajtók mögött zajló tárgyalásáról a Magyar Rezidens Szövetség elnöke. Papp Magor hangsúlyozta: amilyen gyorsan csak lehet, összehívja a szövetség tagjait, és egyeztetnek az ajánlatról.

"Egy érdemi bérrendezési folyamat megkezdése került kilátásba 2012-ben, ez ad okot a megfontolásra és a tárgyalásra. Az elkövetkező órákban, illetve egy-két napban igen intenzív folyamatok mennek majd végbe, és ennek a figyelembevételével tesszük meg a visszajelzésünket" - fogalmazott.

Az idő sürget: január 1-jén több mint 2500 ügyvédi letétbe helyezett felmondólevél aktiválódik, hacsak addig másmilyen döntés nem születik. Papp Magor az InfoRádió ezzel kapcsolatos kérdésére úgy válaszolt: ha kell, a következő 36 órában csak ezzel fognak foglalkozni.

"Egyet léptünk annak érdekében előre, hogy a magyarországi humán erőforrás krízis rendezésre kerüljön, de még nem értünk célba. A közeljövőben el fog dőlni az, hogy megállítható-e a drámai orvos-elvándorlás, és a betegek biztonságos ellátása biztosítható-e, hiszen ez a megegyezés alapvető tárgya."

A Rezidensszövetség vélhetően pénteken ismerteti a döntését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×