eur:
388.82
usd:
361.2
bux:
68536.16
2024. május 7. kedd Gizella

Az OTP és az Erste ad hitelt a fővárosnak - lapszemle

A Népszabadság azt írja, hogy a magyar lakossági gáz- és áramdíjak az uniós középmezőnybe tartoznak. A Napi Gazdaságban arról lehet olvasni, hogy a fővárosi önkormányzat két részletben, öt-öt milliárd forintos hitelkeretre kért ajánlatokat a 2011-es költségvetésében jóváhagyott hitelkeretei biztosítására.

A Népszabadság azt írja, hogy a magyar lakossági gáz- és áramdíjak az uniós középmezőnybe tartoznak. A Magyar Energia Hivatal éves jelentése alapján a lap megjegyzi: a lakosság fizetőképességéhez viszonyított energiaár-grafikonokon Magyarország ennél jóval "előkelőbb" helyezést ért el.

A Napi Gazdaság azt írja, hogy a fővárosi önkormányzat két részletben, öt-öt milliárd forintos hitelkeretre kért ajánlatokat a 2011-es költségvetésében jóváhagyott, éven túli lejáratú hitelkeretei biztosítására. A tendert az OTP és az Erste nyerte meg. Az OTP Bank Nyrt. két évre szóló hitelkeretet biztosíthat, a szerződés nettó értéke 104 millió forint, míg a három évre szólót az Erste Bank Hungary Zrt. nyújthatja, a hitelfelvétel költsége 128,4 millió forint.

Az Index.hu-n arról olvashatnak, hogy a Parlamentben ma általános vitára kerülő filmtörvény módosítása csak a pályázókkal és a Nemzet Filmművészeivel szemben határoz meg szigorú összeférhetetlenségi feltételeket, míg a filmfinanszírozást majdnem egyedüliként intéző Magyar Nemzeti Filmalap Zrt. vezetőségével és döntőbizottságával szemben az ilyen elvárások a régiek maradtak.

A Pénzcentrum.hu arról ír, hogy elveszítik az öregségi korhatár alatti nyugdíjasok a kiegészítő tevékenységet folytató vállalkozókra vonatkozó járulékkedvezményeket is, miután a jövő évtől már nem számítanak nyugdíjasnak. A kiegészítő tevékenységet folytató vállalkozóknak 2011-ben mindössze havi 5100 forint egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük. Ez a tervezett adó- és járulékmódosítások szerint a jövő évben 5600 forintra emelkedik. Emellett az egyéni vállalkozóknak a vállalkozói kivét, vagy az átalányadó alapját képező jövedelem, evásoknál a törvény szerinti adóalap 10 százalékának megfelelő nyugdíjjárulékot kell fizetniük.

A Napi Gazdaság interjút készített Jutasi Zoltánnal, a Synergon vezérigazgatójával. Ebből kiderül: a cég komoly, leépítésekkel járó átszervezést hajt végre, csak a nyereséget termelő feladatokra fókuszál majd. Mindez létszámleépítéssel jár, amiről konkrét számot egyelőre nem mondott a vezérigazgató. A karcsúsítástól egymilliárd forintos megtakarítást, jövőre pedig nyereséget remél Jutasi Zoltán.

A Portfolio.hu-n arról olvashatnak, hogy a Nokia bemutatta első kettő, Windows Phone operációs rendszerrel működő telefonját, amelyek a Lumia 800 és a Lumia 710 névre hallgatnak. A készülékek 420, illetve 270 euróba kerülnek majd. Elemzők úgy vélik: nehezen tud a cég felállni, ha a Microsoft-stratégia elbukik".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×